Szintet ugrottak és újabb díjat kaptak a fóti önkéntes tűzoltók

by Karakai Ildikó

Mostantól önálló beavatkozó egységként működhet a Fóti Aqua Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Ezzel a 2019 novemberében alakult egyesület megbízható munkáját érte kitüntető elismerés. 

Benedek Csaba, a Fóti Aqua ÖTE alelnöke elmondta, hogy 2020 májusában kötötték meg a megállapodást a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatósággal és azóta számítanak vonulós egyesületnek. A most kapott meghatalmazással bizonyos káreseteknél önállóan is jogosultak a Katasztrófavédelem riasztása alapján a beavatkozásra. Ilyenkor ők döntik el, hogy kérik-e a hivatásosok segítségét.

Mindehhez megvannak az állományi és technikai feltételeik. 47 tagjuk közül hat hivatásos tűzoltó, de vannak köztük rendőrök, mentősök és civilek is.

Mivel bevetési területükbe Fóton kívül Dunakeszi és Csomád is beletartozik, a hétfői ünnepségen ezeknek a településeknek a polgármesterei is részt vettek. Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere elmondta, hogy nekik is nagyon fontos a Fóti Aqua ÖTE munkája, náluk ugyanis nincs jelenleg tűzoltóság.

Az egyesület munkáját megköszönte Branyiczky Márk, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója is. A tűzoltó dandártábornok sok sikert kívánt jövőbeni feladataik ellátáshoz.

Dr. Vass György polgármester az önkormányzat részéről a jövőben is korrekt együttműködést ígért. A Fóti Aqua ÖTE  megkapta a Fót városáért díjat, melyet Dr. Vass György adott át az ünnepségen.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább