Hejcén díjátadóval indult az év

by fnora
A göncruszkai Talentum Református Tehetséggondozó Általános Iskola zenés előadása indította a hejcei községházában a Quercus Egyesület által szervezett Az erdő szava rendezvénysorozat évnyitó összejövetelét.

A rendezvényen Hejce polgármestere, Lévai István köszöntötte a megjelenteket, majd Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő mondott köszöntő beszédet.

“Nagyon fontos hogy megőrizzük azt a múltat, amiből kinőttünk, hogy megmaradjon a következő generációknak. Hejce egy kincses sziget, és köszönöm, hogy ezt a sok tehetséget terelgetik itt” – mondta az országgyűlési képviselő.

Kárpátaljáról a nagypaládi művészeti iskola műsora következett, ezután Vitályos Eszter kulturális és innovációs miniszterhelyettes gondolatait hallhatták az érdeklődők.

“Hejce csodái között a legfontosabb az itt élők egymás iránt érzett szeretete, tisztelete” – mondta a miniszterhelyettes asszony.

Victor Jánosné Mester Ildikó és gyermekei zenés előadása után Mester András fafaragóművész kapott díjat a miniszterhelyettes asszonytól, illetve Kulcsár Józseftől, a Quercus Egyesület elnökétől, aki beszéde mellett további díjakat és kitüntetéseket is átadott.

A Pásztorbot díjat Vitályos Eszter, Enghy Sándor, Berecz János és Nagy Zsolt kapta.

Ezen kívül kitüntetésben részesült Jobbágy Zsolt és Éltető Péter. A díjátadó végeztével a miniszterhelyettes asszony ajándékot is kapott az egyesület elnökétől: egy üvegből készült vívótőrt, hiszen az egyik hobbija a vívás. Zárásképp a göncruszkai Talentum Református Tehetséggondozó Általános Iskola néptáncelőadását élvezhették az érdeklődők.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább