Hazai pályán kapott ki a Fót SE II. a Csobánkától

by ktgy
A hűvös időben a játékosok egy része, sőt, a bírók is alaposan beöltöztek a Fót SE II. – Csobánka SE mérkőzésre.  A IV. osztályú felnőtt bajnokság Nyugati csoportjának 12. fordulójában az új műfüves pályán mérték össze erejüket a csapatok.
A füves pálya már nem alkalmas a játékra, így itt kell már megrendezni a meccseket. A nézőknek kényelmetlen ez a megoldás, mivel csak a hálón kívül állva tudnak szurkolni. Nem is voltak sokan, bár Csobánkáról is jöttek többen.
A küzdelmes mérkőzésen az első csobánkai gólt még ki tudták egyenlíteni a fótiak, de a másodikat, mely éles szögből, szabadrúgásból – és kapushibából is – született, már nem. A hazai gólt Krusinszki Csaba szerezte a 60. percben.
A szünetben egy nullás csobánkai vezetésnél a csapat edzője, Mikulka Gyula (aki egyben a Fót SE játékosa is) elmondta, hogy arra készültek egész évben, hogy itt mérkőzéseket fognak nyerni. “Nálunk nincs megállás, biztos, hogy meg fogjuk fordítani a meccset”. Kérdésünkre, hogy a műfüves pályán való játék jelent-e gondot, az edző elmondta, hogy a kettes csapat mérkőzései egy részét ezen a pályán játszotta eddig is, és a heti két edzést is itt tartják, így hozzászoktak már.
A csobánkai edző, Járóka Ferenc a szünetben arról beszélt, hogy bár csak 1:0-ra vezetnek, volt 4-5 helyzetük, amiből gól születhetett volna. Meg fogjuk ezt nyerni – tette hozzá. Így is lett, 2:1-re nyertek.
A hazaiak edzője a játék után nagyot sóhajtott. “Nem hiszem el, szerintem mindent megtettünk, átálltunk két csatárra. Egy buta szabálytalanság után kaptunk egy szabadrúgásgólt. Meg kellett volna nyerni, ezt sajnos mi rontottuk el. A fiúk akartak, rosszat nem tudok mondani rájuk, de úgy látszik, ma ez ennyire volt elég.”
A Csobánka edzője természetesen boldog volt. “Mondtam, hogy győzünk” –  foglalta össze véleményét a meccsről.
Szkala Sándort, a Fót SE labdarúgó-szakosztályának vezetőjét a fejlesztésekről és a tervekről kérdeztük.
“Most kerítésépítés zajlik a füves pályánál, amit szintén a Pest Megyei Labdarúgó Szövetségtől kapott és a TAO programon keresztül érkező támogatásból fedezünk. Bízunk benne, hogy a lelátóra is kapunk előbb-utóbb pénzt, a 80-100 fős mobillelátó helye megvan. Bár lelátóra eddig még nem kaptunk támogatást, de másra szerencsére igen. Így épült meg a két kispad, és remélhetőleg tavasszal kapunk öltözőkonténereket is”.
A hétvégén a Fót SE a III. osztályú felnőtt bajnokság Keleti csoportjában, idegenben 3-2 – re kikapott a Mogyoród KSK-tól.
A Fót SE II-vel egy bajnokságban játszó Kisalag szombaton, szintén idegenben 9-0-ás vereséget szenvedett el a Perbáltól.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább