Fóton is lehet futni a futókörök napján

by fnora

Negyedik alkalommal rendezik meg szombaton a futókörök napját, melynek keretében húsz helyszínen húznak futócipőt az érdeklődők az egyes településeken.

A szervezők tájékoztatása szerint Bicskén, Budapest IV., X., XV., XVIII. kerületében, Cegléden, Dabason, Egerben, Fóton, Gödöllőn, Gyömrőn, Hajdúböszörményben, Kaposváron, Kazincbarcikán, Kiskőrösön, Mosonmagyaróváron, Pápán, Sárváron, Szarvason és Szolnokon lehet birtokba venni az aktív Magyarországért felelős államtitkárság támogatásával és a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) szakmai koordinálásával elkészült rekortán borítású futóköröket.

A korábbi évekhez hasonlóan a települések versenyeznek is, a nap végére kiderül, hol gyűjtötték a legtöbb kilométert. Az első három alkalommal Dabas végzett az élen, így az idei esemény egyik kérdése, hogy lesz-e olyan helyszín, amelyen le tudják körözni a Pest vármegyeieket.

A futókörök napján a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet április elsejétől, a “futóbolondok” napjától online, illetve az esemény napján, az egyes helyszíneken, a verseny ideje alatt lehet elvégezni. A megtett köröket időmérő chipek segítségével mérik a szervezők, a legtöbbet futó egyéni teljesítők értékes sportszervásárlási utalványban részesülnek.

A futókörök napja az Ötpróba szabadidősport program hivatalos pontszerző állomása.

 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább