Fejlesztik a József Attila utca vízelvezető rendszerét Fóton

by franciska

Csaknem 300 millió forintos pályázati támogatásból építi meg a fóti önkormányzat a József Attila utca vízelvezető rendszerét. A beruházásnak köszönhetően közel 500 fóti lakos több mint félmilliárd forint értékű ingatlanvagyonának vízkárkockázatát lehet csökkenteni.

Fót önkormányzata számára kiemelt cél a város belterületi vízelvezető rendszerének folyamatos fejlesztése, az alapvető helyi infrastruktúra állapotának javítása és a belterület helyi vízkár-veszélyeztetettségének csökkentése. Egy európai uniós pályázatnak köszönhetően újabb fontos lépést tesz e célok megvalósítása felé Fót:  mintegy 860 méter hosszan fejleszti a város a József Attila utca vízelvezető rendszerét. A tervezési terület Fót központi részén, a Keleti Márton utca alatti meglévő áteresztől a Szent Imre utcáig terjed. A beruházás várhatóan 2023-2024-ben valósul meg.

A József Attila utca vízelvezető rendszere jelenleg nem egységes, a csatlakozó utcákból érkező vizet nem tudja biztonságosan elvezetni a befogadó felé. Ezért fontos, hogy meg tudjuk valósítani ezt a beruházást, melynek köszönhetően 440 fóti lakos mintegy 540 millió forint értékű ingatlanvagyonát tudjuk hatékonyabban védeni az esetleges vízkárokkal szemben” – tájékoztatta portálunkat Dr. Vass György, Fót polgármestere.

A projektnek köszönhetően javul Fót környezetbiztonsága, élhetőbbé és vonzóbbá válik a lakókörnyezet, növekszik a település népességmegtartó ereje is.

A projekt részletei

 Pályázat neve: „Belterületi vízrendezés Fóton a József Attila utcán és térségében”

Pályázat azonosító száma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-PT1-2022-00024

Támogatás összege: 295 968 249 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt finanszírozása: a Széchenyi Terv Plusz program keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül.

Bővebb információ: www.fot.hu

A kiemelt kép illusztráció!

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább