Egy varázslatos este Schäffer Erzsébettel

by ktgy

A  Házasság hete programsorozat vendége volt a Pulitzer-emlékdíjas, Prima Primissima díjas író, újságíró Schäffer Erzsébet.

A fóti Házasság hete programsorozat egyik legnépszerűbb eseménye a baptista imaházban kapott helyet, ahol Kiss Illés baptista lelkipásztor mutatta be a népszerű írónőt, aki nyolcszoros nagymama és van egy dédunokája is. Schäffer Erzsébet harmadik alkalommal jött el Fótra,  2018-ban a fóti könyvtárban, 2019-ben a közösségi házban járt itt.

Az előadás témája a család, a szerelem és a gyerekek voltak. Ezekről mesélt, és a történetek végig érdekesek és gyakran meghatóak voltak. Az írónő szemének fiatalos csillogása még közelebb hozta a hallgatókhoz a történeteket.

Mesélt arról, hogyan jöttek össze a férjével, és hogy az esküvőn kölcsönösen meglepték egymást. Abban az időben a későbbi férje mindig szürke pulóverben, kordfarmerben és bakancsban járt. Erzsébet gondolta, hogy az esküvőn nem öltözi túl ezt a fiút, így az anyakönyvvezetőhöz felvett egy bordó hasított bőrbakancsot, egy kis piros kötényruhát és egy sötétkék kezeslábast. A meglepetés akkor érte, mikor leendő férje talpig ballagási öltönyben jelent meg. Nyakkendővel fehér ingben, suvickos cipőben. Elmondta, hogy nem azért sírta el magát, mert leégett, hanem attól a felismeréstől, hogy igen, ez az ember megadja a módját, és hogy valóban komolyan gondolja az egész játékot – “ami persze nem játék, csak én nevezem kalandnak az életet” – tette hozzá.

Az est kötetlen hangulatát mutatta az is, hogy a mesélés közben egyszer csak megkérdezte a hallgatóságot az írónő, hogy nincs-e valakinek egy kettes szemüvege, mert nem hozta el a sajátját és nehezen látja a jegyzeteit. Egy egyest tudtak kölcsönadni, amit örömmel elfogadott

Az írónő a házassági közösségben is fontosnak tartja a spontán játékot, kortól függetlenül. “Játszani, játszani, játszani 60 évesen is” – tette hozzá.

A csodálatos mesélés után az írónő dedikálta a műveit, de közben mindenkihez volt néhány kedves mondata.

Sokáig tartó szép élmény volt ez az este, köszönet érte!

 

 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább