Családi sportnapon mérték össze tudásukat a fótiak

by Ujvári

Nagy sikert aratott a Garay Grund elnevezésű családi sportnap, melyet idén első alkalommal szerveztek meg a Fóti Garay János Általános Iskola felsős tanárai. A rendezvényen a negyedik osztályos és felső tagozatos diákok, valamint családjaik mérhették össze tudásukat különböző sportágakban. A fődíj egy háromnapos osztálykirándulás volt.

A családi sportnapot, amint azt az egyik szervező, Hütler Zsolt – az iskola testnevelő tanára – elmondta lapunknak, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg, a sport fontosságát szem előtt tartva. A résztvevők összesen 10 helyszínen, 10 különböző sportágban versengtek egymással, mint például: foci, kosár, tollaslabda, asztalitenisz, kocogás-séta, zsinórlabda, kötélhúzás stb.

A sportolással töltött idővel pontokat lehetett gyűjteni. Például 15 perc sportolásért a garays diákok egy pontot, azaz Grundót kaptak, míg a nem garays diákok és a gyerekek családtagjai ugyanezért az időért két pontot, vagyis Grundót szereztek.  Így a mai napon a legfontosabb szempont mindenki számára az volt, hogy minél több időt töltsön mozgással.

A fődíj egy háromnapos, májusi osztálykirándulás volt a gyerekek legnagyobb örömére, míg a második és harmadik helyezett osztály tárgynyereményekkel távozhatott.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább