Az utolsó őszi hazai mérkőzésén nyert a Szada SE ellen a Fót SE

by ktgy
Napos, de hűvös időben a megújult műfüves pályán játszottak a csapatok. 
A mérkőzés előtt a szadaiak edzője nagyon bizakodó volt. A mit várnak a mai meccsről kérdésre Sági Attila így válaszolt: Tíz pont van közöttünk, tehát masszívabbnak tűnik a Fót, de mi a három pontért jöttünk ide.
Mindenféleképpen győzni szeretnénk, mert vagyunk olyan jó brigád, hogy tudjunk meglepetést okozni idegenben is.
(archív felvétel)
A mérkőzés előtt Mikulka Gyulát, a Fót SE játékos/edzőjét az őszi szezonról kérdeztük.
A csapat egy fordulóval a szezonzárás előtt a 4. helyen áll, ez az amit az év elején elvártak a csapattól? 
  • Az év elején edzőtársammal, Serdült Tamással meghatároztuk a céljainkat, dobogóra vártuk magunkat ősszel. A 4. hely úgy gondolom, elfogadható, egy meccs van még hátra a szezonból, a minimum, hogy ezt megtartjuk. Majdnem minden rangadót idegenben játszottunk, tavasszal hazai környezetben egész biztos több sanszunk lesz, bízunk benne, hogy egész magasra fel tudunk érni. Mi sosem adjuk fel.
Mi volt az erősségük, és mi az, amin feltétlen javítani kell? 
  • Az erősségünk mindenképpen a csapategység, küzdünk, megyünk a végsőkig, nincs megállás. Az erővel nincs gond. Játékban van még hova fejlődni, sokszor magunkat vertük meg – több koncentráció és hatékonyabb befejezések kellenek.
Vannak olyan játékosok, akiket kiemelne, mint a szezon legjobbjait? 
  • Kifejezetten nem emelnék ki egy játékost se, együtt sírunk, együtt nevetünk, de természetesen van pár kiemelt képességű játékosunk.
Hogy alakul a csapat felkészülési programja a tavaszi újrakezdésig? 
  • Decemberben megyünk téli pihenőre, január közepén kezdjük a felkészülést. 5-6 edzőmérkőzést tervezünk erős, magasabb osztálybeli ellenfelekkel. 
Van lehetőségük a szünetben új játékosokat igazolni, van-e ilyen terv? 
  • Terv mindig van, lehetőség – jó kérdés. Saját magunkhoz mérten meglátjuk, hogy alakul az átigazolási szezon. A bajnokság elején szeretnénk végezni, ami tőlünk telik, megtesszük a céljainkért.
A mérkőzés szünetében a Fót SE II. egyik játékosával, Kovács Györggyel beszélgettünk. 
 
Mit szól a meccshez? 
  • Meg kell mondani, hogy elég küzdelmes a mérkőzés, a hazaiaknak két góllal sikerült kezdeni, és azóta voltak helyzetek, de kiegyenlített a mérkőzés. 
Mit szól hozzá, hogy a közelmúltban milyen komoly fejlesztések voltak a műfüves pályánál? 
  • Jól áll a Fót, miért ne lenne nézőtér. Kíváncsiak az emberek a fóti labdarúgásra. Az első csapat, a második csapat és az öregfiúk is ott vannak a dobogó közelében, és igazából az is a cél, hogy mind a három a dobogón végezzen. Nagyon remélem, hogy a mai meccsen megmarad ez a vezetés, vagy még akár több góllal is lehetne a második félidőben növelni az előnyünket. A Fót SE csapatkapitánya Mikulka Gyula, a Fót II-nek is az edzője. Nagyon sok munkát végez egész évben, és mindenki csak összeteheti a két kezét, hogy ilyen edzője van.
A mérkőzés végén Mikulka Gyulától kértünk értékelést a játékról. 
  • A mai mérkőzést úgy kezdtük, ahogy elterveztük. Agresszíven letámadtunk, “presszingeltünk”, és ennek meg is lett az eredménye, gyorsan kétgólos előnyre tettünk szert. Folyamatosan jól támadtunk vissza, sok labdát szereztünk a támadóharmadban, veszélyesek voltunk. Uraltuk a mérkőzést, nem tudott az ellenfelünk mit kezdeni velünk. A második félidőben akarva-akaratlanul kicsit visszább vettünk, próbáltuk birtokolni a labdát. Frissítettünk, a cserék is jól szálltak be. Többször is lezárhattuk volna a mérkőzést, de ahogy lenni szokott, a legvégén egy szögletből lecsorgó ide-oda pattogó labdát az ellenfél gólra váltott – de izgulnivalónk nem volt. Büszke vagyok a csapatunkra, egytől-egyig jól játszva tartottuk otthon a 3 pontot. Gratulálok, és köszönjük a csapat nevében minden fótinak, aki végig szurkolt nekünk! Ma a második csapat is szépen szerepelt, 10-re nyert. Hajrá Fót!

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább