Összkép: Fóton tanító művésztanárok kiállítása az Újpest Galériában

by franciska

A Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnázium művésztanárainak alkotásaiból nyílt kiállítás október 27-én az Újpesti Kulturális Központban. A tárlat november 18-ig tekinthető meg az Újpest Galériában. A héten még érdemes megnézni a gimnázium művésztanárainak rendkívül izgalmas kiállítását.

Móricz Katalin művésztanár, kiállító művész a kiállítással kapcsolatban osztott meg velünk információkat. Portálunknak elmondta, hogy a Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnázium tanárai minden évben szerveznek januárban kiállítást Fóton a Vörösmarty Művelődési Házban a magyar kultúra napja alkalmából. Az Újpesti Kulturális Központban megrendezett Összkép című kiállítást az iskola alapításának 30. évfordulójára szervezték.

A kiállítás címe is utal arra, hogy minden művésztanár más karakter, és több művészeti ág képviselője. Textilmunkák, festményeket, grafikák, kerámiák alkotják a tárlatot. A több műfaj alkotásait Kissné Breczek Margit, a kiállítás művészeti vezetőjének rendezői elve formálta egységessé.

„A kiállításmegnyitón olyan vendégek is érkeztek, akikre nem számítottunk, és természetesen a diákjaink közül többen ott voltak, mivel kíváncsiak voltak a tanáraik munkáira.  A megnyitón Sziránszki Zsófia Lili, az iskola diákja működött közre, akitől csodálatos népdalokat hallhattunk,  illetve a kiállítást Sipos Endre festőművész, művészetfilozófus nyitotta meg” – közölte portálunkkal Móricz Katalin, aki arra biztatja az olvasóinkat, hogy november 18-ig látogassanak el az Újpesti Kulturális Központ galériájába.

A kiállításon résztvevő művész tanárok névsora:

 

Berkeczné Juszkiewicz Romana

Lichner Barbara

Máthé Ivett

Lovas Bertalan Jánosné(Kis Ilona)

Fazakas Csilla

Móricz Katalin

Buzási Gábor

Toth Gábor Andor

 

 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább