Levendulás méz, extra csípős chilikrém és elképesztő sajtválaszték a szombati piacon!

by ktgy

Egy héttel karácsony előtt látogattunk ki a szombati piacra, így talán még tudunk ötleteket adni, miért lesz érdemes eljönni ide, akár egy hét múlva.

Az egyik mézes pultnál elmondták a kínálatot is. Van akác, levendulás akác, vegyes virág, hárs, és mindegyikből lehet venni  kilós, 500 illetve 250 grammos kiszerelést is.

Az egyik pultnál savanyúságokat és különleges, nagyon erős, saját termesztésű chilitermékeket találtunk. “A chilipaprika nagyon népszerű, amit annak köszönhet, hogy az erőssége, csípőssége – aminek antibakteriális hatása is van – a vérbőséget a szájban okozza, és ezért nem marja végig az embernek a nyelőcsövét. Szokták mondani, hogy van, amelyik paprika kétszer csíp. “Ez nem, ez csak egyszer” – mondta az eladó.

A húsos standnál elmondták, hogy karácsony előtt érezhetően növekszik a forgalom. A legnépszerűbbek ilyenkor is a füstölt áruk, a kolbászok, melyek mind Békés vármegyéből származnak.

Az egyik sajtos pultnál elmondták, hogy tehén-, kecske- és juhsajtokat kínálnak sokféle ízesítéssel. Sajtkrém, tejföl, túró, körözött is van a finomságok között.

A vevőket is kérdeztük a piacról. Ők ezeket mondták:

  • A sajtok miatt jövök ki 2-3 hetente, néha rétesért
  • Mindig jövünk, a kéksajt a kedvencünk, de mindegyik rettentő finom a camemberttől kezdve a grillsajtig
  • Mindkét sajtos nagyon jó, van, amit itt veszünk, van, amit a másiknál. Gyakran járunk ki, karácsonyra majd a jövő héten vásárolunk
  • Közel lakunk, és a zöldségesek általában távolabb vannak Fóton, ezért ide járunk. A sajtokat is nagyon szeretjük a piacon
  • Karácsonyra a különlegesebb dolgokat itt tudom megvenni. Nagyon finom a szalámi, a szalonna, a töpörtyűkrém – igazi házias ízek adalékszerek nélkül. A tejterméket és a péksüteményeket is innen veszem

 

 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább