A MŰ-TEREM Rajzszakkör képzőművészeti alkotótáborának táborzáróján jártunk

by fnora

Idén is két turnust szervezett Kiss Eszter képzőművész. A második zárókiállításán a résztvevő gyerekek bemutatták festményeiket szüleiknek, testvéreiknek, nagyszüleiknek, barátaiknak. 

Kiss Eszter a köszöntőjében kiemelte, hogy megint nagyon jó csapat jött össze, ahol barátságok szövődtek, és ami a legfontosabb: újra értékes alkotások jöttek létre, különböző technikákkal, színvilággal. A hét programja változatos volt: hétfőn délelőtt krokiztak (a franciából átvett szó vázlatrajzokat jelent), míg délután a kastélyparkban rajzoltak. A keddi téma az életfa vagy világfa volt, ami nagyon sok nép ősi hitvilágában ott van.

A gyerekek nagyon jól megértették, hogy hogy lehet egy ilyen természeti motívumból egy elvont, dekoratív szimbólumot alkotni. Szerdán a kastélyba látogattak el, ahol a Károlyi házaspárral is találkoztak – előtte már ismerkedtek a család történetével és a magyar történelem ezen szeletével. Szerdán délután a Mustang Családi Lovardába látogattak, ahol egészen lószerű rajzok születtek, nem szamár, nem póni – mondták viccesen.

A csütörtöki napon már tudatosan elkezdték tervezni a mostani tábor fő témájához, a Fehérlófia legendához kapcsolódó főművük tervezését és kivitelezését. A Fehérlófia az egyik legősibb magyar népmese, többrétegű, szimbolikus jelentéstartalommal. A délután második felében a résztvevő gyerekek bemutatták főművüket, elmondták milyen technikával, színvilággal dolgoztak.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább