Fóton is megírták a diákok a középiskolai felvételit

by franciska

A Fóti Népművészeti Szakgimnázium, Gimnázium és Technikumban is megtartották a hétvégén a középiskolai írásbeli felvételit. Kaudersné Madarász Zsuzsanna iskolaigazgatót arról kérdeztük, hogyan szervezték meg a központi írásbeli felvételi vizsgát ebben a rendkívüli járványhelyzetben. 

Hogyan zajlott Önöknél a felvételi?

Nagyon fegyelmezetten és jól szervezetten. Mindenki igyekszik ehhez a lakóhelyéhez legközelebbi iskolát választani. Rekordlétszámot értünk most el: kétszer annyian jelentkeztek hozzánk, mint szoktak. 270-280 gyerek írta meg nálunk a központi írásbelit. Az egészségügyi előírások miatt nem volt elegendő a mi épületünk, ezért szövetkezve a Fáy András Általános Iskolával, két helyszínen tartottuk meg a felvételit. Segítséget kértünk a pedagógusok terén is, mert hiába felügyelt az összes tanár nálunk, nagyon sok pedagógusra volt szükség. Tíznél több gyerek nem kerülhetett egy terembe. Mivel nekünk kicsik a termeink, volt, ahol csak hat tanuló tartózkodhatott. Köszönjük az iskola segítségét, hogy helyet biztosítottak nekünk.

Január 19. volt a középiskolai felvételi lapok beadásának határideje. Az általános iskolák most adták ki a papírokat, melyeket a gyerekek kitöltenek a szülőkkel a központi írásbeli ismeretében. Ennek a kiadási határideje február 5. A COVID-járvány miatt itt is lesz csúszás. Azok, akik éppen karanténban voltak, a központi írásbelit február 5-én írhatják meg.

Hány gyerek kezdheti Önöknél a tanévet szeptemberben?

Idén három osztályt indíthatunk el: két 28 fős művészeti szakgimnáziumi osztályt és egy 36 fős nyelvi előkészítő gimnáziumi osztályt.

Azoknak, akik a művészi szakirányba jelentkeznek, kell valamilyen előképzettség?

A néptáncosoknál szükséges egyedül az előképzettség, a többi szaknál a rajztudást nézzük, de tartunk egyébként előkészítőt is kis létszámú csoportokban. Általában azok jelentkeznek a művészeti osztályokba, akik szeretnek rajzolni.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább