Döntött a kormány – egyelőre maradnak a korlátozások

by Karakai Ildikó

Legközelebb február második felében vizsgálják felül, hogy fenntartsák-e a védelmi intézkedéseket – mondta a kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Március 1-ig fenntartja a járványügyi védelmi intézkedéseket a kormány – jelentette be Gulyás Gergely. A miniszter szerint kérni fogják az országgyűlést, hogy a parlament hosszabbítsa meg a járványügyi veszélyhelyzetet. A védelmi intézkedések fenntartását február második felében felülvizsgálják. Két esetben lehet akkor enyhítés: ha jelentősen csökken a fertőzöttek száma, vagy ha van elég vakcina.

Gulyás Gergely azt mondta, hogy a novemberben hatályba lépett intézkedésekkel sikerült megfékezni és kordában tartani a járvány terjedését, de oltás hiányában bármilyen enyhítés romláshoz vezethetne. “Tudjuk, hogy nehézségekkel jár a szabályok betartása, de köszönettel tartozunk azért, hogy a magyar állampolgárok nagy többsége betartotta a szabályokat” – mondta, majd megköszönte az ápolók, orvosok, szociális ellátó intézményekben dolgozók munkáját.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább