50.000 forintért kelt el a mézeskalács fóti templom

by franciska
Gazdára talált a fóti Szeplőtelen Fogantatás templom mézeskalács makettje, amely a Fóti Városi Könyvtárban kiállított mézeskalács kiállítás egyik alkotása volt. A Licitet Vargha Nóra képviselő nyerte meg. 

A Fóti Városi Könyvtárban megrendezett mézeskalács kiállításon sokan megcsodálhatták a fóti katolikus templom mézeskalácsból elkészített illatozó makettjét. A kiállítás szervezői a mézeskalács templom  készítőjével, Bárány Edittel  úgy döntöttek, hogy a templom makettjét elárverezik, és az így befolyt összeget a fóti Németh Kálmán Általános Iskolának adományozzák, pontosabban a befolyt összegből az iskola könyvtári gyűjteményének a fejlesztését támogatják.

A templom makettjének kikiáltási ára: 20.000 forint volt, a licitet Vargha Nóra képviselő nyerte meg 50.000 forinttal, aki nem vitte haza, hanem az iskolának adományozta a csodálatos makettet, amelyet az iskola aulájában helyeztek el.  Az adományt az iskolai könyvtár bővítésére fogják fordítani, ahol valóban elkel a segítség, hogy barátságossá tegyék a gyerekek számára is a jelenlegi iskolai könyvtárat.

A Fóti Városi Könyvtár vezetősége szintén felajánlotta segítségét az iskolakönyvtár dolgozóinak a selejtezésben és az új könyvek feldolgozásában is.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább