Zongora, gitár, dob – Ezek a legnépszerűbb hangszerek

by ktgy
Második alkalommal rendeztek hangszerválasztót Fóton. Nagyon sokan eljöttek a rendezvényre, amelyen a zeneiskola tanárai segítségével ismerkedhetnek meg a gyerekek a különböző hangszerekkel.
Győri Gabriella, a program egyik szervezője elmondta, hogy a mai választón nagyon sok hangszert ki lehet próbálni. Van dob, gitár, hegedű, cselló, fuvola, furulya. Gyakorlatilag minden hangszert igyekeznek bemutatni, amin játszani tanítanak a zeneiskolában. Tavaly kezdték el ezt a programot hagyományteremtő céllal, mivel fontosnak tartják az utánpótlást. Fontos, hogy minél kisebb korban találkozzanak a gyerekek a hangszerekkel, hogy ki tudják választani a nekik tetszőt, és ha valaki tehetséges, az ne vesszen el. A zongora továbbra is nagyon népszerű, de a gyerekek szeretik a gitárt és természetesen az ütőhangszereket – tette hozzá Győri Gabriella.
A dobot nagyon szeretik a fiúk és a lányok is, sokan kipróbálják, de a növendékek közt azt hiszem csak fiúk vannak – mondta el kérdésünkre Baráth Béla, aki szintén a zeneiskola tanára.
A hegedű is nagyon népszerű, de mint elmondta, a “legnehezebb hangszer”. Sokszor úgy fognak neki a gyerekek, hogy könnyű lesz megtanulni játszani rajta, és később csalódnak. Minden hangszerre igaz, hogy rendszeresen gyakorolni kell, ez különösen fontos a vonósoknál. Órán elmondjuk a feladatokat, de ha nem gyakorolnak, nem lesz sikerélményük. Sajnos egyre gyakoribb, hogy úgy jönnek be a zeneiskolába, hogy szakkörként fogják fel az órákat. Van, aki hetekig nem is jön. Jellemzően nincs a gyerekeknek saját hangszerük, azt tőlünk kölcsönzik – tette hozzá Láng András, a zeneiskola hegedűtanára.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább