Vegyes korosztályú csoportokba várják a gyerekeket

by Ujvári

A Váci Egyházmegye által fenntartott létesítménynek Fóton új épülete van, ami tavaly novemberben készült el, és ami február 10-én megnyitotta kapuit a gyerekek előtt.

Az 1994-ben alapított Katolikus Óvoda – a Fóti Római Katolikus Egyházközség Gondviselés Óvodája – korábban 3 különböző épületben működött.

A karanténidőszak alatt, március közepétől két hónapig zárva tartottak, s csak május közepétől vannak újra nyitva, ügyeleti rendszerben. Jelenleg kb. 25 gyereket hoznak el ide naponta szülők, de ősztől 103 óvodást várnak, négy vegyes korosztályú csoportba: két és fél évestől hét évesig.

Nyolc óvodapedagógusra lenne szükségük, de sajnos jelenleg csak öten vannak, a szintén csoporttal dolgozó intézményvezetővel, Szerepi Imrénével együtt. Valószínűleg szeptembertől lesz még két pedagógiai asszisztensük – akik a szabályok szerint, csak a délutáni altatási időben lehetnek a gyerekekkel.

Az épületben található többek közt tornaszoba, kápolna és lesz egy sószobájuk is. Az udvar még kialakítás alatt áll, ugyanakkor a tervek szerint, az őszi nyitásra befejezik a füvesítést, burkolást.

Fotók: Konkoly-Thege György

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább