Színes járdafestésre bukkantunk a katolikus óvodánál

by ktgy
Kenessey Zsuzsanna, a Nor-Color Kft. marketingvezetője elmondta, hogy még tavaly ősszel leültek beszélgetni, ötletelni a Városszépítő Egyesülettel. A Nor-Color Kft. volt a kezdeményező, bár már volt korábban is kapcsolat az intézmények között. Megkérdezték, milyen projektben tudnának segíteni, ami a közösséget építi, a várost szebbé teszi. Károlyiné Ispán Lilla, a Városszépítő Egyesület alelnöke említette, hogy szeretnének járdát festeni az iskolák és az óvodák, a játszóterek előtt.
Az együttműködés eredményeként tavaly ősszel a Ferenczy utcai játszótérnél festettek, másodikként nemrég a katolikus óvoda előtti járdarészt festették ki. Lesz egy harmadik helyszín is, de hogy hol, az még nincs eldöntve. Ezt majd idén nyáron vagy ősszel fogják megvalósítani.
Kiss Eszter festőművészt kérték fel az együttműködésre, ő tervezte meg a motívumokat, miután az önkormányzattól megkapták az engedélyt, és jóváhagyták a mintákat.
A Nor-Color Kft. adta ehhez az eszközöket, a festéket, az ecseteket és egyéb kellékeket . A szülők és a gyerekek segítségével valósult meg a projekt. A felvitt festék két- három évig marad meg, de ők figyelik a képeket, és ha szükséges, javítják őket.
A járdafestés célja, hogy szebbé tegyük a környezetünket, és vidámabbá a gyerekeknek az életterét, hogy amikor iskolába, óvodába mennek, már a járdán tudjanak játszani, valami szépet lássanak.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább