Szeptember 18-án Fót is ünnepli a város kulturális örökségeit

by franciska

 

Szeptember 18-19-én tartják országszerte a kulturális örökség napjait, amikor a közvetlen környezetünkben lévő történeti épületekre, kertekre vagy műemléki értékekre nagyobb figyelmet szentelünk. Olyan emberek mutatják be ilyenkor a rájuk bízott értékeket, akik nem csak szeretik őket, de ismerik múltjukat, jelenüket és fontos számukra a megőrzésük.

Várusunk országszerte híres műemléke, a  Fóti Szeplőtelen Fogantatás templom. Ybl Miklós tervei alapján, romantikus stílusban épült 1845 és 1855 között. A budapesti Vigadó mellett a magyar romantikus építészet legjelentősebb alkotása. Fót kiemelt jelentőségű műemlékében szeptember 18-án  programokkal emlékeznek és tisztelegnek a templom történelme, szellemisége előtt.

A program iránt érdeklődők délután folyamán idegenvezetéssel tudhatnak meg többet a templom keletkezéséről, értékeiről, illetve megtekinthetik a “Károlyiak a szabadságharcokban” kiállítást, a 18 órakor kezdődő szentmise után pedig Kardos Dániel gitárművész és Kása Juli énekes előadását élvezhetik a gyönyörű templom falai között.

 

 

 

 

 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább