Polgármesteri reagálás a szelektív és a zöldhulladék elszállításának gondjaira

by franciska
Dr. Vass György polgármester Facebook-oldalán reagált a szelektív és a zöldhulladék elszállításában tapasztalt fennakadásokra, melyek Fóton is észlelhetők.  Közöljük a polgármester posztját. 
“Tisztelt Fótiak!
Sajnos az elmúlt időszakban a szelektív és a zöldhulladék elszállításában is jelentős késéseket tapasztaltunk.
Mivel a szolgáltatás díját nekünk, fótiaknak továbbra is maradéktalanul be kell fizetnünk, jogos elvárásunk, hogy cserébe a szolgáltatást is pontosan elvégezze a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.
A hulladékszállítás ügye mindannyiunk életét megnehezíti, a megoldás pedig sajnos nincs a kezünkben, a probléma gyökere ugyanis sokkal mélyebb.
A DTKH hivatalos tájékoztatója szerint a június 21-én esedékes szelektív hulladékgyűjtést ismét nem tudták elvégezni. A pótlások dátumáról a későbbiekben adnak tájékoztatást. Kérik, hogy hagyjuk kint a hulladékokat az ingatlanjaink előtt.
Ez természetesen a nagy melegben rengeteg kellemetlenséggel jár.
Többször is személyesen jeleztem a szolgáltatás elvégzésére vonatkozó elvárást a DTKH-nak. Más szolgáltatókkal is tárgyalásokat kezdtünk.
Folyamatosan keressük a megoldást a fótiak érdekében, ma a katasztrófavédelemmel beszéltem, hogy milyen köztes megoldások lehetnek, amíg a szolgáltatás ismét rendeződik.
Megértésüket és türelmüket kérem, mindent megteszünk, hogy mihamarabb megoldódjon a probléma.”
Tisztelettel,
Dr. Vass György
A helyzet okairól pontos képet ad a Magyar Narancs cikke.

 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább