Panorámaröntgen érkezik a felújított fóti fogorvosi rendelőbe

by fnora

Az új műszer megkönnyíti a páciensek és az orvosok helyzetét is.

Az önkormányzat felújította a fóti fogorvosi rendelőt, ami az ott dolgozók szerint örömteli lépés volt a város részéről. Az intézményre már igencsak ráfért a renoválás, és nemcsak a külsőt, például a csempét illetően, hanem az eszközök terén is szükséges volt a frissítés, az új, korszerű gépek beszerzése.

Az öreg fogorvosi széket modern, többfunkciós fogászati kezelőegységre cserélték, ami megfelel az uniós szabályoknak és aminek a segítségével kezelés közben könnyebben hozzá lehet férni a beteghez. De a legjelentősebb újítás a panorámaröntgen, amit az önkormányzat támogatásával tudtak megszerezni. Bár a gép még nincs a rendelőben, de már megvan a pontos helye. A műszert majd csak olyan röntgen asszisztens használhatja, aki sugárvédelmi vizsgát is tett. Őt az önkormányzat alkalmazza.

Azért is fontos ennek az eszköznek az érkezése, mert a fótiak egyelőre kénytelenek Dunakeszire utazni, ha fogröntgent akarnak csináltatni. Hamarosan viszont már csak egy beutalóra lesz szükségük a betegeknek, és mehetnek is helyi panorámaröntgen felvételt készíttetni, amivel időt és pénzt lehet megspórolni.

A dolgozók várják a pácienseket a felújított orvosi rendelőben, ahol modern eszközök segítségével kezelik a fájós fogú betegeket.

 

 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább