Nem bírt leállni a fóti férfi

by Karakai Ildikó

Egy hónapon belül harmadjára kapták rajta eltiltás hatálya alatti járművezetésen azt a 38 éves fóti férfit, akit a dunakeszi rendőrök őrizetbe vettek. Drogtesztje pozitív lett, bűnügyi és szabálysértési előélete is terjedelmes.

A Németh Kálmán úton figyelt fel a közlekedési járőr szerdán kora délután egy személyautóra, amelynek sofőrje – meglátva a szolgálati kocsit – hirtelen elkanyarodott és kövér gázzal tűnt volna el. Nem jutott messzire, a Március 15. úton megállították – írja a rendőrség honlapja.

Az ellenőrzéskor kiderült, a bíróság 2024. június 30-ig jogerősen eltiltotta a járművezetéstől, ráadásul a férfi szemmel láthatóan valamilyen szer befolyása alatt állt. Előállították, és kihallgatása előtt drogtesztet végeztek, amelynek eredménye alátámasztotta a gyanút – THC jelenlétét igazolta.

A mintavétel utáni elszámoltatásakor beismerő vallomást tett. Sajnálkozott, de szerinte valahogy el kell jutnia A-ból B-be. Úgy tűnik, erre más megoldást nem sikerült találnia.

A 38 éves férfi ellen több büntetőeljárás van folyamatban – járművezetés bódult állapotban, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt gyanúja miatt, de közúti veszélyeztetés, testi sértés és garázdaság is szerepel a listán. Szabálysértési előéletében engedély nélküli vezetés miatt kezdeményezett eljárások sorakoznak.

A büntetőeljárást lefolytató Dunakeszi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a férfit őrizetbe vette, és tekintettel elsősorban arra, hogy előélete alapján a bűnismétlés lehetősége erősen vélelmezhető, kezdeményezik a letartóztatását.

 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább