A rendezettebb, élhetőbb Fótért dolgoznak

by franciska

 

Fóton november 1-től közterület-felügyelet működik a rendezett, élhetőbb környezet kialakítása és fenntartása érdekében. A város vezetése a lakossággal együttműködve szeretné elérni a rendezett városképet.

Ha a felügyelet munkatársai az ingatlanok előtti közterületen szabálytalanságot fedeznek fel, a helyszínen fotót készítenek, és felszólítást hagynak hátra, melynek teljesítését ellenőrzik. Ha nem orvosoljuk a szabálytalanságot, az eljárást vonhat maga után.

A következő napokban mi is írunk a főbb közterületi rendelkezésekről. A Fótinfó szeretné felhívni a fótiak figyelmét egyebek mellett a maszkviselés, a környezetvédelem, az állattartás, a közterület-használat, a közösségi együttélés szabályaira. Bár az első témáról már beszéltünk, a járványhelyzet miatt ismét ismertetjük azokat a helyeket, ahol a városban kötelező a maszkviselés.

Ezt önkormányzati rendelet szabályozza. Eszerint Fót területén belül az alábbi közterületen és nyilvános helyen kötelező orvosi maszkot, illetve textilből vagy más anyagból készült, orrot és szájat folyamatosan elfedő maszkot viselni:

 

  1. buszmegállóban, vasútállomás várakozó helyén, valamint azok 50 méteres körzetében,
  2. nevelési, oktatási intézmények bejáratától számított 50 méteres körzetben,
  3. egészségügyi-, és szociális intézmények bejáratától számított 50 méteres körzetben,
  4. a Vörösmarty téren,
  5. a Dózsa György úton,
  6. a Németh Kálmán út 40-48. szám közötti területen,
  7. a Móricz Zsigmond utcai buszforduló és megálló, valamint
  8. a városi piac területén.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább