Még jelentkezhetnek a Fóti Kolbira!

by fnora

Kolbásztöltő, Mama süti verseny és pálinkamustra is lesz. Ne maradjanak le!

A verseny időpontja: 2023. november 18., szombat, 10.00-18.00 óra között
Helyszín: PHOENIX Sportcsarnok Fót – Fót, Sport u. 1.
Résztvevők: 4 fős csapatok

Maximum 30 csapat nevezhet, jelentkezési sorrendben.

Nevezés:

Nevezési díj a kolbásztöltő versenyre 10.000 forint. A versenyen való indulás feltétele a nevezési díj befizetése és a nevezési lap leadása a megadott határidőre. A pálinkamustrára és a Mama süti versenyre nevezési díj nincs, a nevezési lap a verseny napján a helyszínen leadható.
A nevezési lap, a versenykiírás és a részvételi szabályzat letölthető a www.fot.hu oldalról vagy átvehető Fót Város Önkormányzatának Titkárságán. A nevezési lapot e-mailen a titkar@fot.hu címre szükséges beküldeni, a nevezési díjat a 11748009-15731096 OTP Bank Nyrt-nél vezetett számlaszámra utalni.

Infó: minden csapattag ajándékkötényt kap.

Nevezési határidő: 2023. október 31.

A kolbásztöltő verseny menete: a szervezők minden résztvevő csapat számára csapatonként 10 kg kolbászhúst biztosítanak (színhús+zsírszalonna). A töltéshez szükséges alapanyagokat, eszközöket minden csapat magának biztosítja. A verseny szervezői biztosítják a helyszínt, csapatonként 1 sörpadgarnitúrát, víz- és áramvételi lehetőséget.

Megnyitó: 10.00 óra
Zsűrizés: 13.00-14.00 óra között, eredményhirdetés várhatóan 16.00 órakor.

A zsűri a kolbásztöltő verseny során több alkalommal is felkeresi a csapatokat, és értékeli a környezetet, a higiéniát, a csapatmunkát, az előkészítés és a hentesmunka szakszerűségét, az elkészült kolbászok minőségét.
A zsűri számára a versenyen készült kolbászokból egy kb. 25 dkg-os adagot kell sütve tálalni a zsűri asztalánál 14.00 óráig.

A pálinkamustra menete:
A pálinkamustrán való indulás feltétele, hogy az indulni szándékozó a saját pálinkájából 2 dl mennyiséget, jelöletlen üvegben a verseny napján a helyszínen 12 óráig a zsűri asztalnál leadjon.

Mama süti verseny menete:

A készülő sütemények szabadon választhatók. Egy versenyző több fajta süteménnyel nevezhet, amiket előzetesen otthon kell elkészíteni. A sütemény zsűrizése az alábbi szempontok alapján történik: az íz harmóniája, a házias ízek megjelenése, a sütemény esztétikuma, a nagymama sütemény jellegének megjelenése. Kizárólag házi készítésű süteményeket fogadunk el.
A sütemény leadása tálcán (fajtánként 10 szeletet/darabot) a sütiminta sorszámának megjelölésével történik.

Parkolás: a verseny területére gépkocsival behajtani csak 8-9.30 óra között lehet, a hozott felszerelések, az eszközök kipakolásának időtartamára.

Egyéb előírások: minden csapat a saját felelősségére vesz részt a versenyen. A versenyen készült termékek nem értékesíthetők. A verseny során be kell tartani a vonatkozó élelmiszer-egészségügyi, higiéniai, balesetvédelmi és részvételi szabályzat előírásait. Ezen kívül a nevezési lapon nyilatkozni kell a versenykiírás és a részvételi szabályzat elfogadásáról. A kolbászkészítéshez csak olyan alapanyagok használhatók fel, amelyek származási igazolása a helyszínen rendelkezésre áll. Származási igazolásnak minősül például a számla, a blokk, a szállítólevél, a nyersanyag azonosítását lehetővé tevő bolti csomagolás. Az előkészítéshez, a kolbászkészítéshez csak szabványos, kifogástalan műszaki állapotú eszközök, készülékek használhatók. A gáz- és elektromos berendezések műszaki állapotát a rendezők a verseny megkezdése előtt ellenőrzik. A zsűri fenntartja magának a jogot a származási igazolások ellenőrzésére, valamint arra, hogy a kétes eredetű és/vagy minőségű alapanyagokat és a nem megfelelő állapotú eszközöket a versenyből kizárja. A fentiek be nem tartásából eredő balesetekért, megbetegedésekért, károkért a szervező semminemű felelősséget sem vállal.

Mindenkinek jó hangulatú versenyzést kívánnak a verseny szervezői!

Letölthető dokumentumok:
Foti-Kolbi-Versenykiirás
Kolbászkészitő-NEVEZESI-LAP
Pálinkamustra-NEVEZESI-LAP
Mama-süti-NEVEZESI-LAP
Részvételi-szabályzat-PB-gázpalack
Részvételi-szabályzat-elektromos

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább