Már 29 éve Fóton a Liszkai hentes dinasztia

by Karakai Ildikó

A Dózsa György utcáról nemrég költöztek át a korábbinál háromszor nagyobb üzlethelyiségbe, a Dózsa György utca sarkára. Liszkai Ferencnével beszélgettünk.

Barátságos hangulatú családi vállalkozás az önöké.
– Igen, a fiam, Liszkai József “viszi a prímet”, a férjem csinálja a melegpultot, de ahol kell, szintén besegít.

–  Hogy fogadták a vevők, hogy új helyre költöztek?
– Ez a hely sokkal modernebb, kényelmesebb, tágasabb, nagyobb, kulturáltabb, és már minden kedves vevő átszokott az új üzletbe. Nagyon szeretjük a vevőinket – 29 év az 29 év. Időközben már generációk nőttek fel, ők is hozzánk járnak.

Honnan szerzik be az árut?
– A kolbászt mi magunk készítjük, 25-30 disznót vágunk le egy évben. Van még egy partnerünk, aki vág disznót, de ott is besegítünk, mivel a boltban található kolbászok a mi receptjeink alapján készülnek. A többi beszállítónk is családias vállalkozás, ezért jók a mi áraink. Próbálunk mindentől menteset árulni, hogy az emberek egészségesebben éljenek.

-Mik a specialitásaik?
A pecsenyék, a meleg áru. Ez nagyon népszerű. Előfordul, hogy külföldről hazajövet fótiak már a határról telefonálnak, hogy jövünk, van-e pecsenye.

–  Milyen típusú pecsenyék kaphatók a melegpultban?
– Árulunk oldalast, dagadót, tarját, sütünk kolbászt. Télen van májas és véres hurka is, de nyáron ezeket nem nagyon áruljuk. Az ételek reggel 8-ra kész vannak, utána is folyamatosan sütjük őket. Nagyon szeretik a vevőink a sültjeinket.

–  Látszik a bolton, hogy még nincs teljesen belakva, ami persze nem csoda, hisz sokkal kisebb üzlethelységből jöttek át.
– Igen, a pultok egy része a korábbi fóti boltunkból való, de vettünk újakat is. Most várunk a tejes hűtőkre, mert próbáljuk bővíteni a kínálatot. Felmérjük a vevői igényeket, az alapján döntünk a fejlesztésről. Erdőkertesen is volt egy boltunk, azt be kellett zárnunk, mert ezt a nagy boltot nem bírtuk volna ketten a fiammal. Nem akarunk vegyesbolt lenni – mi hentesek vagyunk, ennek a hangulatát meg is szeretnénk tartani, de azért vannak bővítési terveink. Itt gondolok például a halra. Árulunk halat most is, de csak karácsonykor. Azt tervezzük, hogy nagyon szép akváriumunk lesz, és akkor árulnánk halat és haltermékeket. Sajnos, most semmit nem könnyű beszerezni, de előbb-utóbb megérkezik majd.

Vadhúst árulnak?
– Vadhúsra is lenne igény, de az annyira kevés embert érintene, hogy csak megrendelés alapján kínálunk ilyen árut. Beszerezzük a nyúlhúst, őzet és más húsokat, megvan a forrásunk,  de csak megrendelés alapján.

 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább