Fish and chips, tea, Queen: angol napot tartottak a tónál

by fnora
A Teadélutánon a Fáy Sándor Általános Iskola angol munkaközösségével lehetett megismerkedni, míg az Angolpalánta sátorban a Montessori kétnyelvű óvoda közösségével.
Az étterem is felkészült, meg lehetett kóstolni a a tradicionális angol ételeket, például a fish and chips-et , vagy a pácolt angol tojást. Népszerű volt a minigolf és a kézműves foglalkozás, melyek közül az egyiken angol koronát és zászlót készítettek a gyerekek. Az est legjobban várt programja, a Hungarian Rhapsody koncert az időjárás miatt kicsit később, de szintén meg lett tartva.
A Hungarian Rhapsody – Queen cover zenekar 2015-ben alakult,  a Queen legismertebb számait interpretálja profi zenészekkel​. Gellén István, a zenekar vezetője elmondta, hogy az együttes sokat koncertezik, járja a fesztiválokat. Az EFOTT-on voltak nemrég, és mennek a Szigetre is, ahol 2019-ben is felléptek. Vannak koncertjeik Szlovákiában és Ausztriában is.
A program szervezője, Bércini Berke Szilvia elmondta, hogy az angol napon olyan családoknak és az ifjúságnak szóló programokat szervezetek, ahol mindenki megszólítottnak érezheti magát. Az óvodás korosztállyal óvónénik foglalkoztak, angol nyelven báboztak és kézműves foglalkozásokat tartottak. Ez utóbbin készítettek például pici állatokat és meg is tanulták a nevüket. A Fáy András iskolából is voltak kint angoltanárok és volt egy önkéntes is, Szkala Szandra,  aki vállalta, hogy eljön és beszélget, játszik a gyerekekkel – természetesen szintén angolul.
A következő program a tónál a 30-i Nemzetközi Modellhajó Verseny, amit szintén a Fóti Közszolgáltató Nonprofit Kft és így Szilvia szervez. A tervek között szerepel még koreai és magyar nap is.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább