Különleges autókat látott a környéken? Nem véletlenül!

by Seifert Péter

A finn Kalle Rovanperä-Noora Korhonen Skoda Fabia R5 típusú versenyautójukkal a 21. Szilveszter-rali versenyen a mogyoródi Hungaroringen 2019. december 28-án. MTI/Kovács Tamás

Kalle Rovanperä, a világbajnokság WRC2-es kategóriájának bajnoka nyerte meg a vasárnap véget ért hagyományos évbúcsúztató Szilveszter-ralit.

A Hungaroringen és környékén 21. alkalommal megrendezett viadalon Rovanperä és navigátora, Noora Korhonen 33:11.05 perc alatt teljesítette a verseny 53,1 kilométeres távját. Szombaton kettő, vasárnap pedig hat gyorsasági szakaszt bonyolítottak le, többségében a Hungaroring területén.

“Nagyon szórakoztató verseny volt, rengeteg nézővel, élvezetes szakaszokkal, igyekeztük kiélvezni minden pillanatát” – nyilatkozta az MTI-nek Rovanperä, aki hozzátette, neki a Hungaroringen kívül rendezett etapok tetszettek a leginkább.

A közönség a Hungaroringen és környékén ezúttal 193 versenyautót láthatott: Magyarország mellett Szlovákiából, Csehországból, Ausztriából, Svájcból, Lengyelországból, Németországból, Finnországból és Angliából is érkeztek versenyzők.

Forgács László és Bartók Erik BMW E36 318is típusú versenyautójukkal a 21. Szilveszter-rali versenyen a mogyoródi Hungaroringen 2019. december 28-án. MTI/Kovács Tamás

Eredmény:
1. Kalle Rovanperä, Noora Korhonen (finn, Skoda Fabia R5) 33:11.05 perc
2. Petr Semerád, Jirí Hovorka (cseh, Skoda Fabia R5) 36.36 másodperc hátrány
3. Vincze Ferenc, Szőke Tamás (Volkswagen Polo GTI R5) 44.08 mp h.

 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább