Környezettudatos programokkal várja a fóti gyerekeket a gyermeknapon

by franciska

A mesék világára épülő környezettudatos programokkal készül a május 28-i gyermeknapra a Városunkért Alapítvány Fót. A Somlyó-tónál a többi között ÖKO-labirintus, kézműves foglalkozás, mese, barkácsolás és tücsökzene is várja a helyi családokat. 

Izgalmas és változatos gyermeknapot szervez Fót önkormányzata május 28-án a Somlyó-tónál. A programokba bekapcsolódik több helyi civil szervezet mellett a Városunkért Alapítvány Fót is.

A mese és a környezettudatosság lesz a gyermeknapi program két fő eleme. Olyan aktivitásokkal készülünk a helyi családoknak, amelyek játékos formában hívják fel a gyermekek figyelmét természeti értékeink fontosságára, valamint helyi hagyományainkra” – tájékoztat Tóth Krisztián, a szervezet alapítója.

A fóti gyermeknapon 10 és 18 óra között lesz látogatható például egy hatállomásos ÖKO-labirintus, amely egy gyermekek számára tervezett, játékos és izgalmas útvesztő, különféle környezettudatos játékokkal, mozgásfejlesztő aktivitásokkal.

Az érdeklődőket környezettudatos kézműves foglalkozás is várja, és rengeteg helyi kézművessel is lehet majd találkozni, akik meséléssel, barkácsolással szórakoztatják és tanítják a résztvevőket. A többi között az is kiderül, hogyan lehet kerek sajtosdobozból és gombokból, szívószálból víziló-kisdobot készíteni, valamint  milyen a PET-kupakokkal készülő kasztanyettabéka.

Tóth Krisztián örömmel számolt be az alapvetően kulturális tevékenységet folytató alapítvány hamarosan megjelenő szolgáltatói, termelői és információs füzetéről is, melynek célja, hogy megismertesse a helyi lehetőségeket a fótiakkal. A füzetbe minden helyi szolgáltató, vállalkozó bekerülhet, az intézmények, vállalkozások elérhetőségével együtt.

 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább