Kapitány Zoltán összegezte a Fót SE elmúlt évét

by fnora

Az év elején beszélgettünk Kapitány Zoltánnal a Fót SE elnökével az egyesület 2022-es terveiről és az elmúlt évről.

Milyen fontosabb eredményeket értek el 2021-ben?

Először szeretnék mindenkinek egy boldog, betegségmentes de mozgásban gazdag új évet kívánni. Az előző év a pandémia jegyében telt, sok korlátozással, nehéz körülmények között. A legfontosabb, hogy egyesületünknél nem volt tömeges fertőzés, nem volt csoportos, hozzánk köthető megbetegedés. Ez köszönhető annak is, hogy a lehető leggyorsabban reagálunk a változó helyzetekben az egészségmegőrzés terén.

A sikereink közé tartozik, hogy 2021-ben elindult a röplabda és a kosárlabda szakosztályunk és TAO támogatást is igénybe tudtunk venni a működésükhöz. A két szakosztályban 60 gyermek kezdett el sportolni. A több meglévő szakosztályunk is fejlődött létszámban, minőségben. Megtartottuk a Sportválasztó családi napot, részt vettünk a fóti rendezvényeken. Elindultunk az általános iskolákban a napközi testnevelés oktatással, a Boglárka és az Apponyi Franciska óvodákban ovis foglalkozásokat tartunk.

Milyen terveik vannak 2022-re, változik az infrastruktúra?

Nagyon optimisták és pozitívak vagyunk az előttünk álló évvel kapcsolatban. Sokan munkálkodnak azért, hogy településünkön az életünk ezen szegmense a legtöbbet tudja nyújtani a mozgásra vágyóknak. Köszönettel tartozunk az iskolák vezetőinek és testneveléstanárainak, és az Önkormányzat dolgozóinak, akik mindenben segítenek. Ez a korrekt viszony és a képviselőtestület támogatása szükséges a fejlődéshez. Az idei év a változások és a látványos növekedés éve lesz. Átadásra kerül tavasszal az új sportcsarnok, ahol az iskoláinkba és az edzéseinkre járó gyerekek sportolhatnak. A műfüves labdarúgópálya is elérhetővé válik részben TAO, részben önkormányzati finanszírozásból. A nagyjából 230 fős labdarúgó szakosztályunk tagjai végre egész évben tudják majd használni az infrastruktúrát. A műfüves pálya az atlétikai, tenisz vagy bármely szakosztáylunk rendelkezésére áll.

TAO támogatásból megvalósul a Balogh Sándor Sporttelep kerítésének pótlása és javítása. A 2022/2023-a sportfejlesztési programunkban szeretnénk egy multifunkciós traktorra és mobil lelátóra pályázni. Egy jelenlegi pályázattal az öltözőépületünk tetejét szeretnénk lecserélni. Sporteszközöket szerzünk be saját részre és az iskoláknak.

A sportprogramjukat hogyan folytatják?

Továbbra is jelen leszünk az iskolákban és az óvodákban, de szeretnénk azokkal az intézményekkel is szorosabbra fűzni a kapcsolatot, amelyekkel eddig ez még nem sikerült. A fejlesztéseknek köszönhetően egyre több és több gyermek kezd el a Fót színeiben sportolni s ehhez nekünk kell biztosítani a szakmai és egyéb feltételeket. Részt veszünk a Bozsik, az intézményi Bozsik és a Kosárpalánta programokban. Edzőink felé szakmai elvárásokat fogalmaztunk meg, melyeket folyamatosan ellenőrzünk, módosítunk. A sport esetében a fejlődés alapja a család: szeretnénk köszönetet mondani a szülőknek, hozzátartozóknak, mert nélkülük nem beszélhetnénk sportéletről. Ők azok, akik a tagdíjat fizetve, időt és energiát nem kímélve próbálják gyermekük életét terelni. Szeretném, hogy egyesületünk jó partner legyen mindezek elérésében.

Hogyan állnak a csapataik, versenyzőik?

Az egyéni sportágakban, mint a karate, dzsúdó, kempo, tenisz nagyon szép eredményeket érnek el a játékosaink országos szinten is. A csapatsportokban a kézilabdázóink jó eredményekkel szerepelnek a nemzetközi és itthoni tornákon. A kosár és röplabda szakosztályunk egyelőre csak utánpótlás szinten működik, de egyre több versenyzővel. A felnőtt labdarúgó csapatunk veretlenül vezeti a tabellát és remélhetőleg 27 év után ismét bajnokot avathatunk. Cél a további jó szereplés és akár Megye I-es szint elérése pár éven belül. Az utánpótlás csapataink is várakozáson felül teljesítenek. Szeretnénk több rendezvényt Fóton, ezért beneveztünk az országos 11-es labdarúgó bajnokságba, futóversenyt szervezünk és újra megtartjuk a Sportágválasztót. Nagyon optimista vagyok a jövővel kapcsolatban. Köszönöm mindenkinek, aki segít a terveink megvalósításában!

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább