Kapás Boglárka a lejárt időről és a tokiói reményekről

by Seifert Péter

Elhagyva a gyorsúszást, kizárólag a pillangóra koncentrálva készülhet fel a jövő évi olimpiára Kapás Boglárka, aki 200 méter pillangón világbajnok lett a múlt héten a dél-koreai Kvangdzsuban.

Rasovszky Kristóf, a nyíltvízi úszás 5 kilométeres versenyszámának aranyérmese, Kapás Boglárka, a női 200 méteres pillangóúszás aranyérmese és Milák Kristóf, a 200 méteres pillangóúszás új világcsúccsal lett aranyérmese a dél-koreai 18. vizes világbajnokságon résztvevő, aranyérmet nyert úszók köszöntésén a Duna Arénában 2019. július 30-án. MTI/Bruzák Noémi

A 26 éves versenyző az M1 aktuális csatornán azt mondta: a Koreai Köztársaságban rendezett viadal “jó visszajelzés volt számomra, hogy a gyorsúszó időm lejárt. Kihoztam belőle a maximumot, volt benne egy világbajnoki és egy olimpiai bronzérem, és további két országos csúcsot tartok még.”

Az UTE úszója 2010-ben Szingapúrban ifjúsági olimpiai bajnok volt 200 méter pillangón, első nagy felnőtt sikereit viszont gyorsúszásban érte el: 2015-ben Kazanyban 1500 méteren világbajnoki, egy évvel később Rio de Janeiróban pedig 800 méteren olimpiai bronzérmet nyert.

Kapás Boglárka – ahogy a kvangdzsui sikere után is leszögezte – továbbra is elégedetlen a világbajnoki idejével, még akkor is, ha 2:06.78-as egyéni csúccsal nyert.

Kapás Boglárka a női 200 méteres pillangóúszás döntője után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban.. MTI/Kovács Tamás

Ez még mindig nem olyan, amit várnék magamtól, és tudom, hogy ennél sokkal többet dolgoztam, és jobbat tudok. Egy kis tüske maradt benne amiatt, hogy egy világbajnoki döntőben nem tudtam magamból kihozni a legtöbbet – nyilatkozta a világbajnok úszó, ugyanakkor egyértelműsítette, hogy a fináléban természetesen a győzelem a legfontosabb.

Kapás hangsúlyozta, még nem tartja magát a legjobb 200 pillangósnak, ehhez legalább fél másodpercet szeretne javítani egyéni legjobbján, ugyanakkor véleménye szerint ezt elérheti, hiszen a tokiói olimpiára már csakis erre az úszásnemre készül majd. Rengeteg edzésnyi hátrányom van, sokat tudok még fejlődni és ez még motiváltabbá tesz. Nagyon sok tartalékom van még – mondta.

 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább