Ismerjék meg a Vörösmarty Művelődési Ház nyári táborainak vezetőit!

by franciska

A Vörösmarty Művelődési Ház az eredeti éves programnak megfelelően megtarthatja a táborait, melyekre minden érdeklődő jelentkezését várják.  A táborvezetőket az alábbi összeállításból ismerhetik meg jobban a szülők és a részt vevő gyerekek.

 

Dráma–tánc tábor Révész Kinga és Révész Melinda vezetésével 2021. június 21-25.

„Anya-lánya párosként táncos drámatáborunkat második éve szervezzük Fóton. Lányom, Kinga klasszikus balett szakon 5 évet tanult a Magyar Táncművészeti Egyetemen, majd eddigi tanulmányait ez évben a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium színpadi táncos szakának elvégzésével zárta. A járványhelyzet előtt ovisoknak tartott játékos balettórákat. Aktívan részt vesz az általam vezetett helyi faluszínpad, a Muharay Elemér Színpad alkalmain, legutóbbi darabunkhoz mozgásos órákat tartott, melyek után a darab koreográfiáját elkészítette a résztvevők igénye szerint. Vidám, nyitott személyiség, a gyerekek nagyon szeretik.

Én óvónőként és drámapedagógusként (a legkisebbektől az egészen nagyokig) nagyon sokféle és sokszínű csoporttal dolgoztam már. Körülbelül tíz éve tartok drámaórákat, vezetek/vezettem színjátszó vagy bábos csoportot és készítek fel interaktív, játékos formában felnőtt önkénteseket családsegítésre. Több darabot írtam igen sokféle módszerrel, játszottam amatőr színtársulattal, sok izgalmas tapasztalatot szereztem ezen drámás éveim alatt. Mégis legnagyobb szerepem a családanyaszerep, hisz négy gyermekkel és immár egy unokával is büszkélkedhetem. A gyerekeim mellett szerzett tapasztalataim a legszínesebbek, legizgalmasabbak és időnként a legvalószerűtlenebbek.”

Hiphoptánc tábor Galgóczi Barna vezetésével 2021. június 28 – július 2.

„Barna vagyok, a No Comment Hip Hop Tánciskola tanára, velem találkozhat az, aki a hiphoptáborba jelentkezik. Már több, mint 10 éve foglalkozom a tánccal, tanárként pedig 3 éve tevékenykedem több helyszínen, köztük Fóton is. Számos versenyen részt vettem még tanoncként. Ezek közül a Hip Hop International Hungary versenyén elért 1. helyezésre vagyok a
legbüszkébb, illetve, hogy az Europe Hip Hop Movement segítségével rendszeresen lehetőségem adódik külföldön is tanítani. Ahogy rengeteg foglalkozást, sajnos a táncoktatást is rendkívül nehéz helyzetbe hozta a pandémia, ezért nagyon örültem, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy megtarthassam a tábort. Azt gondolom, talán most még fontosabb a gyerekek számára a mozgás, és célom hogy ezt egy olyan helyen, olyan közegben tehessék, ahol az órák időtartama alatt minden probléma másodlagos lehet. A táborban is természetesen azt szeretném elérni, hogy ez alatt az egy hét alatt mindenki elfeledje, milyen is otthon a képernyők előtt görnyedni órákon keresztül. Táboroztatásban mondhatni már rutinos vagyok, hiszen a tánciskolánkkal már rengeteg ilyen eseményt megrendeztünk. Így már kipróbált programokkal, játékokkal szeretném feldobni a táncórákat, amiből természetesen nem lesz hiány.”

Játék–mozgás–egészség tábor Mezei Eszter vezetésével, 2021. július 5-9.

„20 éve tartok csoportos, egyéni fitneszórákat, gyermektorna-foglalkozásokat. Szeretek közösséget teremteni, ahol támogatják, segítik, bátorítják egymást a gyerekek. Szeretem a változatos zenés ritmusos edzéseket, amikor nemcsak a testet mozgatjuk meg, hanem közben jól is érezzük magunkat. Számomra fontos, hogy a gyermektábor tele legyen új élményekkel, olyan dolgokat próbáljunk ki, amivel nem minden nap találkoznak a kicsik. Úgy hiszem, hogy a rendszeres mozgás nem csak a testnek kell. A kézműves foglalkozásokkal a finom motorikát fejlesztjük, a napi tornával a mozgásfejlődésüket támogatjuk meg, és a kirándulások segítenek, hogy új dolgokat ismerjenek meg a gyerekek.”

 

Kalandozások nyári tábora Keresztesi Tünde vezetésével 2021. július 12-16.

„Óvodapedagógusként dolgozom 11 éve. Immáron ötödik éve táboroztatok nyaranta a művelődési ház szervezésében. Nagyon szeretem, hogy évről évre új kihívásokkal, új élményekkel gazdagodom. Szeretem, hogy egy teljesen más “világ” vár rám minden tábor alkalmával, az óvoda falai közül kilépve. Igyekszem mindig tartalmasan, élményekkel gazdagítva, aktívan megszervezni ezeket a számomra is különleges heteket. Idén is, mint minden évben, izgatottan várom a tábort, hogy egy jó kis csapattal együtt új barátokra, emlékekre, tapasztalatokra, tudásra tehessünk szert.”

A művelődési ház várja az érdeklődők jelentkezését személyesen vagy a foti.vakacio.tabor@gmail.com e-mail címen, információt pedig a +36-27/537-350-es telefonszámon kérhetnek, minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább