Idén Puskás Tibor kapott Fót Városért díjat

by franciska

Puskás Tibor Fót Városért díjat vehetett át március 15-én. Neve összenőtt a Kisalagi Sport Club nevével, hiszen 1998 óta élete része a kisalagi focicsapat, amit 4 éve immár elnökként vezet. Őt kérdeztük a sportról és a Kisalag SC-ről.

Mikor kezdett el futballozni?

A 90-es évek közepén kezdtem el focizni a helyi fóti csapatban. Gyerekkoromban több fajta sportot kipróbáltam, karatéztam, röplabdáztam is, de végül a labdarúgásnál kötöttem ki.

Mióta van a Kisalag SC-nél?

1998-ban volt egy utcabajnokság, ezután indultunk el a bajnokságon, ekkor éledt újjá a Kisalagi Sport Klub. 2014 -ben szűnt meg az öregfiúk fóti csapata, de mindig figyelemmel követtem a működésüket. Szebeni Ferenc, akkori elnöknek segítettem, amiben tudtam: a homokos pályát boronáltam, karbantartottam, vonalaztam, felhúztam a hálókat. Akkor még nem füves, hanem homokos pálya volt, tárcsával húztam egyenesre, hogy alkalmas legyen a sportolásra. 2019 novemberében halt meg Szebeni Ferenc, Dundi bácsi. Decemberben a csapat vezetői összeültek, újjáalakultunk, és akkor vállaltam el az elnöki pozíciót.

Mi a feladata az elnöknek?

Gyakorlatilag mindennel foglalkozom, ami a csapatot érinti.  Füvet vágok, pályát vonalazok, végzem a papírmunkákat, az igazolásokat, a sportorvosi ügyintézéseket. Természetesen van segítségem is.

Ennyi idő után mondhatni, hogy a labdarúgás a szenvedélye?

Természetesen, szenvedélyesen szeretem a focit.

Hogyan látja most a klub működését?

A hamvaiból vettem át a csapatot. 3 évvel ezelőtt még nem volt hitelesítve a pálya, nem itthon játszottuk a mérkőzéseket sem, mindez természetesen az eredményben is megmutatkozott. Az átvétel után az volt az első, hogy rendbe tettük az öltözőt, a pályát, megkaptuk a hitelesítést, megpróbáltunk egy olyan csapatot verbuválni, amely magára talál a bajnokságon. Szeretnénk szintet lépni, úgy látjuk, hogy van igény arra, hogy egyre komolyabb csapattá alakuljunk.

Korábban olyan körülmények voltak, hogy játékost nem lehetett idehozni, játékot szerető fiatalok nem szívesen jöttek hozzánk, mivel elég rossz híre volt a pálya minőségének a homokos talaja és a királydinnyék miatt.  Szerencsére a fejlesztések miatt egyre vonzóbbá váltunk a környéken, most már a bírók is szívesen jönnek hozzánk, hiszen korábban megpróbálták elcserélni a mérkőzéseket, hogy ne kelljen nekik hozzánk jönni. Örülünk, hogy ez megváltozott.

Kisalag SC csapata

Hányszor edzenek egy héten?

Egy edzésünk van péntekente, de jövőre heti 2 edzést tervezünk, erre is most lett igény, hogy egyre jobbak az eredményeink. Most már a feltételek is adottak ehhez, jó a világítás is, az sem gond, ha később edzünk.

A játékosoknak hány százaléka kisalagi?

A csapat 80%-a helybéli, kisalagi vagy fóti. 28 játékosunkból 23-24 játékos helybéli.

Mit jelent önnek Fót?

Ide születtem, az egész családom, a nagyszüleim is kisalagiak. Helyi vállalkozó vagyok, autószerelő a szakmám. Számomra Fót mindent, az életemet jelenti. Jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tanulok, kriminológia mesterszakon végzek idén.

A gyerekeit is megfertőzte a focival?

Igen, mondhatni, hiszen Patrik fiam is itt focizik nálunk, aminek külön örülök. Ő komolyabb futballkarriert járhatott volna be, mint én. Focizott Fóton, Dunakeszin, Újpesten, Vácott, de a jogi tanulmányai miatt más utat választott, jelenleg az ELTE jogi karán tanul, de erősíti nálunk a csapatot.

Mennyire lepte meg a városi kitüntetés?

Megtiszteltetetésnek élem meg, úgy látom, hogy nemcsak szűk körben, de a döntéshozók és mások is elismerik azt a munkát, amit itt végzek, végzünk a segítőimmel együtt. Megtiszteltetés és külön öröm számomra a díj. Nagyon szívemen viselem a klub sorsát. 1926-ban alakult a Kisalag SC, közel 100 éves egyesület, nagy múltra tekint vissza.

Milyen tervei vannak a jövőre nézve?

Szeretnék egy szinttel feljebb lépni a csapattal, illetve folyamatosan fejleszteni a pályát, a kiszolgáló létesítményt. 2026-ban lesz 100 éves a klub, mindenképp meg kell ünnepelnünk a centenáriumot, addig pedig teljes gőzzel, aktívan szeretném irányítani a csapatot. Szerencsére a pályázatokon is pozitív visszajelzéseket kapunk, az MLSZ-ben is elismerik a munkánkat. Szívesen jönnek most már a bírók hozzánk. A lelátórendszert megcsináltuk, a cserepadokat, a nyílászárókat kicseréltük. A pályán is javítottunk, beszereztünk új fűnyírót és gyepszellőztetőt. Idén az öntözőrendszerre, illetve az öltözőkre is kaptunk TAO-támogatást.  A fejlesztéseket önkormányzati segítséggel, illetve TAO-s pénzből valósítjuk meg, de a legfontosabb, hogy amit lehet, társadalmi munkában mi csináljunk meg.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább