Fóton így tehetünk a virágos Pest megyéért

by Karakai Ildikó

Versenyt indít több városi önkormányzattal és civil szervezettel közösen Pest Megye Önkormányzata. A cél az, hogy megyei összefogással környezetbarát, szép településképet alakítsanak ki, úgy, hogy közben javítják a megyében élő emberek életminőségét, a városok és falvak vendégváró képét, ápolják a magyar kertkultúrát.

A Virágos Pest megye pályázat kiírása a megyei önkormányzat honlapján olvasható, IDE kattintva Ön is könnyen elérheti. A program keretében Pest megye települései a helyi civil szervezetek és közösségek szervezésében helyi településszépítő versenyeket rendeznek, és ezek győztes kertjei automatikusan bekerülnek a megyei megmérettetésbe.

A helyi versenyek lebonyolításának szabályai, a versenyek elbírálásának szempontjai a helyi szervezők hatáskörébe tartoznak. A virágos kert magában foglalja a dísznövényeket, a fűszernövényeket, a zöldségeket, valamint a gyümölcstermő növényeket is.

A megyei versenybe a győztes helyi családi vagy lakóparki otthonok nevezését várják, egy településről egy jelentkezés nyújtható be.

A beérkezési határidő 2021. október 31., az értékelést szakmai zsűri végzi. A dobogós pályázók értékes megyei díjazásban részesülnek az ünnepélyes eredményhirdetésen november végén a megyeházán.

 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább