Fóti fejlesztésekről is beszélt Tuzson Bence

by franciska

Tuzson Bence, Pest megye 5. választókerületének országgyűlési képviselője sajtótájékoztatót tartott Dunakeszin, ahol a kormányzat és a választókerület eredményeiről számolt be.

Az országgyűlési képviselő elmondta, hogy az utóbbi időszakban ez a választókerület, Dunakeszi-Fót-Göd-Csomád-Csömör-Erdőkertes és Veresegyház az ország leggyorsabban fejlődő részévé vált. Ez nemcsak a lakosságszám növekedésében mutatkozik meg, hanem a fejlesztések tekintetében is. A térségben komoly útfejlesztések voltak, iskolák, kulturális intézmények épültek, nem beszélve az óvoda- és bölcsődefejlesztésekről, valamint az egészségügy dinamikus fejlődéséről.

„Ez a fejlődés az önkormányzatok, a képviselő-testületek és a kormányzat összefogásának az eredménye, amely megteremtette annak a lehetőségét, hogy az infrastruktúra és a közösségfejlesztés szempontjából is előbbre tudott lépni a térség. A Dunakeszin és környékén élő emberek és közösségek nem tudnának jól működni a családok erősödése nélkül. Ezért kiemelten fontosak a kormány családtámogatási intézkedései. Az európai rangsorban az élmezőnyben van a magyar gazdasági növekedés, ezért különösen odafigyelünk azokra, akik korábban sokat tettek az országért. Novemberben a választókerület 27 ezer nyugdíjasa 80 ezer forint nyugdíjprémiumot kap, illetve a kormány áprilisban döntött arról, hogy a 13. havi nyugdíjat visszaépíti. A gazdasági lehetőségek megengedik, hogy jövő februárban minden magyar nyugdíjas, így a választókerületünk nyugdíjasai is megkaphassák a 13. havi nyugdíjat”- mondta Tuzson Bence.

Az országgyűlési képviselő kitért arra, hogy a munkavállalókat is segíti a kormány. A minimálbér összege 200 ezer forintra nő, míg azoknak, akik szakképesítéssel rendelkeznek, a garantált bérminimuma 260 ezer forint lesz.

„A komoly változásoknak köszönhetően elmondhatjuk, hogy a 2010 előtti átlagbérnél magasabb lesz a minimálbér is. A fiatalok támogatására is gondolunk, támogatjuk munkakezdési lehetőségeiket. Jövőre a 25 év alattiaknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük. Ez nagyon komoly változás. Azt szeretnénk, ha a fiatalok is Magyarországon találnák meg a számításaikat, nem külföldön, ezért segítjük őket. A családok támogatása terén olyan egyedülálló támogatást építettünk ki, ami korábban Magyarországon még nem volt. A lakosság összetételét tekintve a mi választókerületünkben van a legtöbb fiatal, itt van a legtöbb gyerek is, nem véletlen, hogy hazánkban a dunakeszi tankerület a legnagyobb. A gyermekes családokat személyi jövedelemadó-visszatérítéssel segítjük. Ez kétmillió családot érint – 600 milliárd forint, amit visszakapnak a családok” – jelentette be Tuzson Bence.

A képviselő a jövőbeli fejlesztésekről is beszámolt. Dunakeszin hamarosan egy új középiskola és szakgimnázium fog épülni, ami kulturális intézmény is lesz, ezt nemzetközi iskolával is szeretnék emelni. Ami az útfejlesztéseket illeti: elkezdődött az M2-t az M3-sal összekötő útnak a tervezése, ami a választókerületben lévő összes települést érinteni fogja. Fót esetében ez egy elkerülő út lesz, ami a város forgalmát tehermentesíti majd.  A fóti fejlesztésekről Tuzson Bence elmondta, hogy tovább folytatják a katolikus templom rekonstrukcióját a többi jelentős beruházás mellett.  „Amennyiben lehetőséget kapunk a következő időszakban a választásokon, akkor Dunakeszi és térségének fejlesztését tovább folytatjuk” – hangsúlyozta választókerületünk országgyűlési képviselője.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább