Fót után Veresegyházán debütáltak Báthory Anna legújabb képei

by franciska

Báthory Anna népszerű textilszobrász újabb kiállítását lehet megtekinteni a szomszédban, a Veresegyházi Szabadidős és Gazdasági Innovációs Centrumban. 

A megnyitó a Benedek Elek születésnapjának alkalmából megrendezett MeseEst nevű programmal volt egybekötve. A helyi kisbíró, Vankó István már megszokott profizmussal mesélte el a város eredettörténetét. Ez kicsiknek és nagyoknak egyaránt jelentett kellemes kikapcsolódást. 

Báthory Anna fóti kiállításáról  korábbi cikkünkben  már írtunk, legutóbb pedig Erdőkertesen láthattuk a munkáit, azon a kiállításmegnyitón is rengeteg fóti vett részt. 

A művésznő új kiállítása hangsúlyosan különbözik az előzőektől. Művészetének új aspektusát ismerhette meg a közönség. Míg a régebbi alkotásainak központi eleme a természet, a növények és a virágok voltak, most egy hangsúlyos elem jelent meg, az arcok. Szinte minden mű visszatérő eleme a fehér, nyugalmi állapotban lévő arc. Ez nem stílusváltozás, hanem egy tudatos koncepció, a művész fejlődési görbéje. Az emberi jellem, a lélek is folyamatos változásban van, és a változás leképzése, hogy időnként a művek is közvetítik ezt a változást. 

“A művészetem lényege nem változott a legutóbbi kiállításom óta, csak az eszköze transzformálódik. A természet és a fák érzelmekkel való összepárosítása helyett jóval lényegretörőbb, de annál absztraktabb műveket készítettem. Ugyanazt tudom mondani, mint a múltkor:  ezekben a művekben ki mit lát, az az ő dolga. Ámbár őszintén  kívánom, hogy valami olyat lásson meg, amit eddig még nem ismert fel a világban vagy magában”- mondta Báthory Anna. 

 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább