Fót a negyedik legtöbbet fejlődő város

by fnora

Az Egyensúly Intézet településindexe szerint Fót elképesztő fejlődésen ment keresztül az utóbbi években.

Az Egyensúly Intézet saját indexet dolgozott ki, amely önkormányzati ciklusokon átívelően teszi lehetővé a közösségek adottságainak és fejlődésének adatalapú értékelését, a települések, illetve a fővárosi kerületek egymáshoz viszonyított helyzetének nyomon követését.

Az Egyensúly Intézet minden évben frissítve teszi közzé településindexét, hogy minden döntéshozó és érdeklődő olvasó számára követhetővé válhasson az egyes magyar települések fejlődésének üteme. A településindex lehetővé teszi, hogy az egyes települések fejlődését az adatok alapján lehessen megítélni, emellett segíti a döntéshozókat azoknak a területeknek az azonosításában, amelyek célzott fejlesztése révén hazánk helyi közösségei még sikeresebbé és erősebbé válhatnak.

A NEGYEDIK LEGTÖBBET FEJLŐDŐ VÁROS: FÓT

A negyedik legdinamikusabb fejlődésen Fót ment keresztül a vizsgált időszakban. Ugyanazokon a területeken lépett előre, mint Monor, azzal a különbséggel, hogy a fóti átlagos négyzetméterárak (602 ezer forint) majdnem a legmagasabbak a városok kategóriájában: csak Biatorbágyon (723 ezer forint), Budaörsön (721 ezer forint), Budakeszin (665 ezer forint), illetve Dunakeszin (648 ezer forint) regisztráltak nagyobb összeget.

A 15 000 fő feletti települések, azaz a városok versenyében Budaörs, Biatorbágy, Gödöllő, Paks és Veresegyház szerezte meg az első öt helyet 2021-ben. A főváros agglomerációjában található Budaörs 2014 óta az első helyen szerepel, de Paks is megőrizte negyedik helyezését.

Ezzel szemben Veresegyház (3. → 5.) hátrébb került a sorban, miközben Biatorbágy a 13. helyről tört az élre.
Utóbbi ráadásul azt is elmondhatja magáról, hogy a vizsgált időszakban a legnagyobb fellendülésre volt képes.
Biatorbágyot Komárom, Monor, Fót, illetve Cegléd követi a legintenzívebben fejlődő városok körében.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább