Felavatták a gördeszkapályát a Somlyó-tónál

by fnora
Már írtunk a pályáról, melyet egy magyar fiatalember, Barna Ádám tervezett és egy nemzetközi csapat épített fel. A gyönyörű időben nagyon sokan eljöttek a megnyitóra, amiből látszik, hogy népszerű lesz az új sporthelyszín.
Az avatáson a nemzeti színű szalagot dr. Vass György polgármester, Bíró Zoltan alpolgármester és a Magyar Görkorcsolya és Gördeszka Szövetség szakágvezetője, Takács-Kiss Márta vágták át. Köszöntőjében a város polgármestere örömmel avatta fel a város legújabb sportlétesítményét és megkérte a sportolókat, hogy vigyázzanak a pályára, magukra és egymásra.
A szövetség szakágvezetője kiemelte, hogy próbálják segíteni  az önkormányzatokat abban, hogy jó minőségű pályákat építsenek. Itt is az Aktív Magyarország programon keresztül valósult meg az építkezés. A pályán szeptemberben rendezik meg az első komolyabb versenyt, melyen már várhatóan a helyi fiatalok is részt vesznek majd.
Dr. Vass György polgármester kérdésünkre elmondta, hogy egy régi elképzelés valósult most meg, kihasználják az adottságokat, ami a város rendelkezésére áll.
“Ez a pálya megint egy újabb közösségformáló, közösségteremtő helyszín, ami abból is látszik, hogy bár még meg sincs nyitva, nagyon sokan gyakorolnak, próbálják a pályát. Szakértőket kérdeztem meg, hogy mi a véleményük, és azt mondták, nagyon jó a pálya, de nem kezdőknek építették. Lehet használni olyan ugrásokra, amiket eddig az ember csak a tévében látott. Örülök neki, hogy ezzel is gazdagodott a város, és lehetőséget adunk olyan extrém sportokra is, melyek nem megszokottak. Az én koromban nem volt ilyen, és én csodálattal nézem ezeket a fiatalokat, hogy csináljak a dolgaikat” – mondta a polgármester.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább