Ezt jól kifőzték a fótiak

by fnora

Esemény eseményt követett szombaton a tónál: a XIII. Fóti-Futi, főzőverseny, gyereknap. Aligha volt bárki is, aki nem talált magának programot.

A főzőversenyt három kategóriában hirdették ki: grill-, bogrács- és reformételek, ám végül két kategóriában indult el a főzőverseny. A legtöbb csapat a bogrács kategóriában indult.Sokféle ételt főztek: készült a többi közt palócleves, texasi chili, szarvaspörkölt, töltött paprika, mekongi halleves és harcsapaprikás is.

A zsűri elnöke Gyarmati Károly mesterszakács volt.

Az induló csapatok közt jelen volt többek közt a Muharay színház csapata és a Fóti Települési Értéktár csapata (ők gyűjtik a város tárgyi emlékeit, s reményeik szerint 2-3 éven belül egy helytörténeti múzeumot is nyitnak a volt Pirók házban) .

Grill kategóriában a nyertes a Fóti Városszépítő Egyesület csapata lett.A bogrács kategória nagyon erős mezőnyében a győztes a Fóti komák csapata volt erdei gombás csirkepörkölttel és túrós csuszával. A második helyet a Búvárcsajok szilvalekváros szarvaspörköltje érdemelte ki, míg bronzérmet a Közhasznú Polgárőr Egyesület csülkös pacalja kapott.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább