Csúcstechnológiát adtak át Fóton

by Karakai Ildikó

A most telepített két csomagszortírozó szállítópálya összesen óránként 7000 küldeményt tud feldolgozni és szétosztani.

Ma avatták fel a Magyar Posta Fóti Logisztikai Depójában az elmúlt hónapokban telepített két automata működésű szállító pályarendszert. A gerincpálya egyenként 65 méter hosszú és a küldemények folyamatos feldolgozását 6 darab, 14 méter hosszú teleszkópos szalag segíti. A szállítópályák képesek a küldemények súlyának és térfogatának mérésére is. A több százmilliós beruházás a társaság logisztikai fejlesztési projektjének, az MPL+ programnak a része.

Dr. Láng Géza

Dr. Láng Géza, a nemzeti pénzügyi és közműszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy a Magyar Posta versenyképességének egyik fő irányát az innovációban és a digitalizációban látja.

Schamschula György, a Magyar Posta vezérigazgatója azt emelte ki, hogy az MPL+ logisztikai fejlesztési programban elvégzett beruházások nagymértékben járulnak hozzá az évről évre gyarapodó csomagmennyiség hatékony kezeléséhez és kézbesítéséhez. 2017 óta a Magyar Posta megötszörözte csomagfeldolgozási képességét. Az évnek erre a részére a sűrű akciózás jellemző, ezért különösen jó hír, hogy a most átadott nagy kapacitású géppel mehetünk neki az idei csúcsszezonnak – tette hozzá Schamschula György.

A postások várakozása szerint idén is az utolsó hat hétben érkezhet a legtöbb csomag,  a mennyiségi csúcs a 49-50. héten várható.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább