Bővülni fog a Fóti Boglárka Óvoda és bölcsőde

by franciska

Fóton egyre nagyobb igény van a bölcsődei helyekre, ezért az önkormányzat pályázott a Fóti Boglárka Óvoda és Bölcsőde fejlesztésére. A pályázat sikeres volt, hamarosan elkezdik a 28 férőhelyes bölcsőde építését.

1991-ben 20 férőhellyel indult bölcsődei szolgáltatás Fóton. A 2014. évi pályázati fejlesztés eredményeképpen 2015-ben 80 férőhellyel, 2017 óta 104 férőhellyel, 4 nevelési-gondozási egységben 8 csoportszobával, 386 négyzetméteren működik folyamatosan bölcsődei ellátás.

A városban egyre nagyobb az igény a bölcsődei szolgáltatásra. A családbarát intézkedések következtében sok társasház épül, amelyekbe egyre több bölcsődés korú gyermeket nevelő család költözik. Az utóbbi években a várólista szinte mindig elérte a 30 főt. A helyhiány miatt egyre több érdeklődő be sem adja a jelentkezést, hanem Budapestre vagy a környező településekre hordják a gyermekeket.

Az önkormányzat a Fóti Boglárka óvoda és bölcsőde fejlesztéséhez új épület építésére nyújtott be pályázatot  februárban, amelyre 346. 449.738 forint támogatást nyert.

A fejlesztés egy kétcsoportos, összesen 28 férőhelye, új bölcsődei épület kialakítását célozza meg a Bölcsőde u. 2. szám alatt. Mozgáskorlátozottak számára az új épület akadálymentes lesz, akadálymentes mosdóval, kiegészítőkkel, illetve akadálymentes parkolóval ellátva. A fejlesztésnél kiemelt jelentőséget kap az új épületben az energetikai hatékonyság és a megújuló energia bevezetése. A pályázat lehetővé teszi a játszóudvar felújítását és annak fejlesztését, illetve szerves része a készség- és mozgásfejlesztő eszközök beszerzése is. Az új bölcsőde épületének tervezett átadása: 2023. május 30.

 

 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább