A fótiakat is várják a Rettegések Éjszakáján

by fnora

Kisvárdán olyat alkottak, ami világszinten is megállja a helyét. Nem csoda, hogy még a szomszédos országokban is híre ment a Rettegések Éjszakájának.

A horrorfilmeket nagyon sokan szeretik, nem véletlenül telnek meg a mozik a borzongást ígérő alkotásokra. A horror adta a tematikáját az idei Rettegések Éjszakájának is, ami Európa legnagyobb Halloween-fesztiválja. Már az első napon több ezren özönlötték el a kisvárdai helyszínt, ahol minden eddiginél nagyobb show-val készültek a szervezők.

 

 

“Rengeteg filmes díszlet van, hiszen a helyszín a kisvárdai Cinemaqua Filmes Park. Az egyiknél egy terrorhajóba lehet bemenni, egy másikban zombivadászat zajlik. Élő szereplős, nagyon kemény játék, rengeteg félelmetes karakter megelevenedik. Aki inkább nézelődni szeretne, az fantasztikus cirkuszi mutatványokat láthat, találkozhat a szellemlovasokkal, vámpírokkal, a klasszikus horrorkarakterekkel. Vannak dj-k, van tánc, mindenben van egy kis plusz. Aki éhes, az a Halál Pizzériájában tömheti meg a hasát, amit aztán lemozoghat, ha megkergeti a texasi láncfűrészes” – mondta dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró az M1 reggeli adásában.

A szakértő kitért arra is, hogy magyarországi világörökségi helyszínek is felkerültek a Google Arts & Culture felületére, ami szintén nagy lendületet adhat a hazai turizmusnak. A Google Arts & Culture oldalán a felhasználók új helyeket, látványosságokat és műalkotásokat fedezhetnek fel, valamint közelebbről is megismerhetik a világ legfontosabb történelmi eseményeit.

“Ez nem csak Budapest esetében lehet kedvező a következő időszakban, hanem azokon a vidéki helyszíneken is – például Hollókő, Pannonhalma -, amik felkerültek a Google Arts & Culture felületére. Ez több külföldi turistát jelent majd a számukra” – mondta a szakértő.

A magyar turisztikai szektor jól teljesített tavaly, és 2022-höz hasonlóan, idén is túlszárnyalhatja a 2019-es csúcsévet. Ehhez hozzájárult a 2018-ban elindult szálláshelymegújítási program. 85 új vidéki szálloda épült, illetve újult meg, megújult 600 panzió és mintegy 13.700 egyéni szállásadó jutott támogatáshoz, ami több, mint 40.000 szoba megújítását jelentette. Felpörgött a hivatásturizmus is. Ez a terület lehet az ágazat motorja ősszel, az üzleti rendezvények, konferenciák, kongresszusok piacán a május mellett az október az év legnagyobb forgalmú hónapja, Budapest ugyanis a 20 legnépszerűbb európai város között van a konferenciák szempontjából.

“Konferencia-központok is nyíltak, vidéken is. Ez azért is fontos, mert azok a vendégek, akik ezekre a konferenciákra érkeznek, jóval többet költenek, mint a fapados járatokkal érkezők jelentős része” – mondta dr. Kiss Róbert Richard. A szakértő szerint az őszi szünetben is jó számokra számítanak a turizmusban, sok a rendezvény, gasztrofesztiválok és számos program várja a látogatókat országszerte, Kisvárdától egészen Sárvárig.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább