Becsengettek: megnéztük az első napot az egyik fóti általános iskolában

by franciska

Megkezdődött a tanév. A Fóti Garay János Általános Iskola is megnyitotta kapuit a diákok előtt szeptember elsején. A tanév első napján rengeteg szülő kísérte el gyermekét, hogy a rendkívül szeles idő ellenére részt vegyenek a tanévnyitó ünnepségen.

A gyerekek vidám műsora után Asztalosné Tóth-Fekete Beatrix intézményvezető köszöntötte a szülőket, a gyerekeket, megkülönböztetett szeretettel pedig az elsősöket és a végzős nyolcadikosokat, akik számára a tanév különleges lesz.

„181 tanítási nap van általában egy tanévben, de hogy mennyire nem lehet általánosítani, azt az elmúlt két év tapasztalatai bizonyítják. Mindig új kihívásokkal kell szembenézni és alkalmazkodni hozzájuk, ami nem kevés munkát, kitartást igényel a pedagógusoktól, a szülőktől és a gyerekektől egyaránt. A mostani tanévet remélhetőleg hagyományos oktatással bonyolítjuk le, és a COVID-19 vírustól mentes lesz. Biztosan minden gyerek megígérte otthon, hogy eredményesebben fog tanulni, jobb jegyeket fog szerezni. Ez csak úgy lehetséges, ha elvégzitek a feladatokat. A siker nem fogja lejjebb adni, ezért nekünk kell felemelkedni hozzá. Legyen ez az új tanév jelmondata: Küzdjünk meg a sikereinkért!”- mondta tanévnyitó beszédében Asztalosné Tóth-Fekete Beatrix.

Az intézményvezető a továbbiakban közölte, hogy 447 diák kezdi el tanulmányait a Fóti Garay János Általános Iskolában. A tanévnyitó előtti napon 18 diák vehetett át ingyenes tankönyvcsomagot a magyar államnak köszönhetően. Fót Város Önkormányzata minden első osztályos tanuló számára 5 ezer forint értékű beiskolázási támogatást nyújtott. A nyári szünet alatt a Dunakeszi Tankerületi Központ finanszírozásában sikerült elvégezni a tornaterem parkettájának csiszolását, lakkozását. Kifestették az alulát, az ebédlőt és a vizes blokkokat, továbbá a fejlesztő szobát és egy termet, amelyhez a fenntartó biztosította az anyagi fedezetet. Az iskola udvarának bővítési lehetőségeit Fót Város Önkormányzata feltérképezte és a város vezetése megkezdte az új ebédlő építési terveinek előkészítését – informálta a szülőket Asztalosné Tóth-Fekete Beatrix intézményvezető, aki eredményes tanévet kívánt mindenkinek. A tanévnyitó ünnepségen dr. Vass György, Fót polgármestere is részt vett.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább