Az akkumulátor veszélyesanyag-raktár miatt pert indíthat Fót önkormányzata

by franciska
A mai képviselő testületi ülésen nyújtja be javaslatát Dr. Vass György polgármester, amelyben kezdeményezi, hogy  az önkormányzat közigazgatási pert indítson a Katasztrófavédelmi Igazgatóság  döntése ellen,  amely engedélyezi, hogy  a dél-koreai HTNS Hungary Kft. 4000 tonnányi veszélyes anyagot tárolhasson Fóton. Közöljük a polgármester Facebook-bejegyzését. 
“Városunk biztonságánál semmi sem lehet fontosabb!
Holnap képviselő testületi ülést tartunk, azzal a céllal, hogy településünk vezetőjeként további konkrét lépéseket tegyek a fótiak védelmében. Az ülésen be fogom nyújtani azt a konkrét javaslatomat, amely szerint Fót Város Önkormányzata közigazgatási pert indít, és bíróságon támadja meg a Katasztrófavédelmi Igazgatóság döntését a HTNS Hungary Kft. veszélyes tevékenység végzésére irányuló katasztrófavédelmi engedély iránti kérelmére, és a Telephelyre vonatkozó biztonsági jelentésére vonatkozóan. Meglátásunk szerint a Katasztrófavédelmi Igazgatóság döntése jogsértő, ezért határozott lépést sürgetek.
Fót Város polgármestereként továbbra is elkötelezett vagyok amellett, hogy városunk vezetése megtilt minden olyan vállalkozás, tevékenység létrehozását, vagy meglévő vállalkozás tevékenységi körének bővítését, amely:
– a környezetre a legcsekélyebb mértékben is káros hatással lehet,
– létrejöttével a környezetkárosítás legkisebb kockázata is fennáll,
– az itt lakók- beleértve a külterületen élőket is- egészségét károsíthatja,
– hang- vagy fényszennyezéssel, víz-, talaj- illetve légszennyezéssel jár, az életviszonyokat negatívan befolyásolhatja,
– vagy létrehozása/bővítése a helyi környezetvédelmi rendelet bármely részének ellentmond.
A fótiak mindennapi biztonsága az első, ebből városunk vezetőjeként a jövőben sem engedek!”- írta Facebook-oldalán a polgármester.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább