Az 1848/49-es forradalom és szabadságharcra emlékeztek Fóton

by fnora

Fóton a a Vörösmarty Művelődési Házban rendezték meg a március 15-i rendezvényt, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére.

Dr. Vass György polgármester köszöntőjéből a zárszavakat idézzük:

“Emlékezzünk együtt, bizakodva, reménykedve. Merítsünk erőt abból, hogy ha egykoron bízni tudtunk egymásban, ma is megsegítjük egymást a bajban, számíthatunk, támaszkodhatunk egymásra határon innen és túl”.

A program része volt a városi kitüntetések átadása. A Garay János Általános Iskola alsó tagozatának műsorát láthatta a közönség, majd a Fáy András Általános Iskola ünnepi előadásával zárták a műsort.

A városi kitüntetések átadása előtt elismerő oklevelet kapott:

Boros Dominik, Zai Lehel, dr. Kővágó Kálmán, Szűcs Mária, a Fóti Polgárőr Egyesület, dr. Albi Marianna és Kádárné Újvári Tünde.

A város önkormányzata a 2022-es városi ünnepségen a következő kitüntetéseket adományozta:

Fót Városáért kitüntetés : Lissai József

Lissai József tősgyökeres fóti, helyben él és dolgozik több évtizede. Az élet minden területén példamutató hozzáállással közelít a felmerülő problémákhoz. A Fóti Közös Önkormányzati Hivatal életében rendkívüli gyorsasággal és megoldókészséggel orvosolja a feladatokat. Munkája, aktivitása miatt méltó a kitüntetésre.

Fót Egészségügyéért Díj : Kalucza Rita

Munkáját lelkiismeretesen és jól végzi, szakmailag jól képzett. Segítőkészsége példás. A COVID helyzet kezelésében útbaigazításaival, példamutató türelmével nagy segítség volt a betegek részére. Több évtizedes munkájával bizonyította, hogy a betegek és Fót város érdekeit képviseli.

Fót Gyermekeiért, Ifjúságáért Díj: Knáb Györgyné

A Fóti Boglárka Óvoda óvodapedagógusa. Felkészült, jó nevelésben és szeretetben részesíti a rábízottakat. A gyermek testi-lelki-szellemi megerősítésén dolgozik fáradhatatlanul és magas szakmai színvonalon. Környezettudatos, kreatív, empatikus szakember, aki tudása legjavát adva integrálja a csoportjába járó, eltérő képességű gyermekeket.

Kissné Breczek Margit

Kissné Berczek Margit több éve a Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnázium rajz és vizuális kultúra tanára, a művészeti szakmai közösség vezetője. Empatikus, gyermekcentrikus, a művészeti és a néphagyományok iránt elkötelezett kiváló ember, pedagógus, kolléga. Fót város kulturális, művészeti, oktatási életének egyik vezető személyisége.

Jaskó Tünde

Jaskó Tünde 1987 óta a Garay János Általános Iskola tantestületének aktív tagja. Munkájával szemben igényes, körültekintő, szakmai szempontból jól felkészült, nagy gyakorlattal rendelkezik. Folyamatosan képzi magát annak érdekében, hogy lépést tartson az oktatás terén bekövetkező változásokkal. Megszerezett ismereteit az intézmény, a gyerekek javára hasznosítja.

Fót Kultúrájáért Díj: Balogh Dávid

Balogh Dávid művészettörténész-muzeológus, a Németh Kálmán Emlékház vezetője, a Fóti Települési Értéktár Bizottság meghatározó tagja. Németh Kálmán szobrászművész életművét kutatva az elmúlt évek során számos rangos szakmai kiadvány fűződik a nevéhez. Hatalmas gyűjtő- és kutatómunkája során nemrég jelent meg Szűcs Mária társszerzővel írt Bíborba, bársonyba, gyöngyöskoszorúba, lakodalmi szokások Fóton című páratlan kiadványa.

Év Közszolgálati Tisztviselője Díj: Kárpáti Gábor

Kárpáti Gábor az FKÖH egyik legképzettebb és leghűségesebb munkatársa. Villamos üzemmérnök és közgazdasági szakokleveles mérnök diplomái mellett számos további szakképesítést szerzett. Kivételes szaktudását 19 éve kamatoztatja Fót lakosságának szolgálatában. Hivatástudatával, a munka iránti alázatával méltán vívta ki munkatársai és a lakosság megbecsülését. Mindig lehet rá számítani, kiváló szakember, gondos családapa, megtiszteltetés a munkatársának lenni.

Év Közalkalmazottja Díj: Tóth Tamásné Rick Katalin

1996-ban kezdte meg tanítói munkáját a Fóti Garay János Általános Iskolában, melyet 26 éve kiemelkedő szorgalommal, szakmai-módszertani felkészültséggel, odaadó gyermekszeretettel végez. Kiemelkedő területe a pályázatírás, a digitális oktatás alapembere. Tanítványait gondosan, precízen készíti fel a tanulmányi versenyekre, fő pedagógiai célja, hogy a tanulók fontosnak érezzék magukat. Egyéni szinten, önmagukhoz mérve fejleszti a tanulókat, biztosítva számukra a sikerélményt. Tanítványai a lehetetlent nem ismerik, ha Kati néni támogatását bírják.

Fót vállalkozója Díj: Sáreczky Norbert

Testvérével, Sáreczky Péterrel vezetik a Nor-Color festékkereskedő üzletet. Alapvetően szobafestő dinasztiának számító család tagjai, hiszen felmenőik is ezzel foglalkoztak. Négy generáció álmát váltották valóra üzletükkel. Céljuk, hogy vásárlóik akkor se távozzanak tőlük üres kézzel, amikor nem vettek semmit. Ennek érdekében nagy figyelmet fordítanak kollégáik kiválasztására, a hangnemre és a szolgáltatásaikra.

Év Sportolója Díj:
14 év alatti kategória – Kind Igor

Kind Igor már nagyon kicsi korában elkötelezte magát a műkorcsolya sportág mellett. Az eltelt évek azt bizonyították, hogy rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, képességekkel, amelyek egy sikeres versenyzői pályafutáshoz elengedhetetlenek. Kitartása töretlen, helyezései önmagukért beszélnek. Számos nemzetközi verseny dobogós helyezettje, korosztályában a Magyar bajnoki címet is elnyerte. Társaival barátságos, segítőkész, edzőivel közvetlen, jó munkakapcsolatban dolgozik.

14-18 éves kategória – Tar Petra

Tar Petra többszörös Európa-bajnok kick-box sportoló. Számos eredménye közül kiemelkedő a Magyar Kick-Box Világkupán, junior korcsoportban elért 2. helyezés pusztakezes zenés formagyakorlatáért és ugyanezen a világkupán a kreatív formagyakorlatáért elért első hely. Számos nemzetközi siker, rangos eredmény van mögötte fiatal kora ellenére, idén januárban a Kiváló Ifjúsági Sportoló minősítést is megkapta.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább