Ajánló a Fóti Hírnök januári számához

by franciska

A Fóti Hírnök januári száma a héten kerül a város postaládáiba.  A 8 ezer példányban megjelenő lap sok izgalmas cikkel várja olvasótáborát. Már a címlap egy új kezdeményezést, új ötletet sugall.

A Fóti Hírnök címlapfotóját fóti vállalkozókról, a város lakóiról szeretnék készíteni – olyanokról, akik munkájukkal érdemlik ki azt az elismerést, hogy a lap kezdőoldalára kerüljenek. Hogy kik szerepelnek az idén a címlapon, azt az olvasók szavazata dönti el. Minden hónap 15-ig várják a javaslatokat a szerkesztőségben.

Az évnyitó szám első oldalán  Dr. Vass György polgármester köszönti  a város lakóit, és kíván sikerekben gazdag új évet minden fótinak. Bérciné Berke Szilvia, a 2. és Koncz János, a 8. körzet képviselője a 2020-as év fejlesztéseiről, saját körzetének eredményeiről nyilatkozik.

A lap további oldalain Empátia és jogszabálykövetés címmel interjút olvashatnak Szabó Ildikóval, az Egyesített Szociális, Egészségügyi és Pedagógiai Szolgálat (ESZEI) új vezetőjével. A lap szerkesztői ugyancsak interjúban szólaltatták meg Dr. Tuzson Bencét, a térség országgyűlési képviselőjét a népszerű családtámogatási programokról, illetve az új egészségügyi központ fejlesztéséről.  Kapitány Zoltán, a Fót Sportegyesület elnöke a többi között a természetjáró, a kerékpár és a moderntánc szakosztályról, az e-sportról mesél, illetve arról is, hogy szeretnének indítani egy sakk szakosztályt is a városban.

Dobozi-Dudás Bernadett, a Vörösmarty Művelődési Ház munkatársa az intézmény 2020-as eredményeiről számolt be, köztük az év végén elnyert Fekete Dió díjról. A művelődési ház a COVID-időszakban átköltözött az online térbe, ott folytatja az oktatást, a kreatív workshopokat.

Olvashatunk a Fáy iskola másodikosainak rendhagyó karácsonyi kisfilmjéről, illetve a KLASSZ nevű kezdeményezésről, amely nem más, mint felvételi és érettségi előkészítő. A 18-19. oldalon átfogó fogászati körképet kapunk dr. Rafie Reza fiatal fogorvostól, Filemon Zsolt baptista lelkipásztor tollából pedig a boldogság értelmezéséről, annak hétköznapi megéléséről olvashatunk. Rendkívül izgalmas a Fótra ért a háború című írás Rózsahegyi Mihály naplójából, amely a 76 évvel ezelőtti, II. világháború fóti eseményeibe ad betekintést. Balogh Dávid az üvegfonás műhelytitkaiba vezet be minket Turai György üvegfonó mesterrel készített riportjában.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább