Adventi kórustalálkozót tartottak a Vörösmarty Művelődési Házban

by franciska

December 1-jén a Vörösmarty Művelődési Házban megrendezték az adventi kórustalálkozót, ahol a Fóti Zenebarátok Kórusa, a Gödi Gaude Kórus, a fóti római katolikus egyházközség Magnificat Kórusa, valamint a Fáy András Általános Iskola tanulói léptek fel.  A program bensőséges, meghitt karácsonyi hangulatot teremtve indította el az adventi időszakot. 

Az adventi kórustalálkozót a VMH igazgatója, Palásti Béla nyitotta meg.

„Mi, emberek vegyes érzelmekkel várjuk az ünnepet, sokszor kevés idő marad  a méltó fogadására. Olyan gyorsan tovaszáll ez az esztendő is, és repül, tovarepül immár lassan az advent is. Azért, hogy ünnepeljünk, a mai nap összejöttünk, közösségeink a kórusok segítségével méltó rangot adhatnak az előttünk álló négy hétnek, amely a hit, a remény, a szeretet, az öröm gyertyáinak meggyújtásával vezet bennünket a karácsonyhoz, a családi ünnepek egyik nagyon fontos állomásához. Termékeny vidék az, ahol a lakosok egymásnak köszönnek, ahol együtt járnak színházba és Operába, ahol nem állnak üresen a templomok, termékeny vidék az, ahol a gyerekzsivaj tölti be a családokat és az iskolákat” – mondta a beszédében az igazgató, aki büszke arra, hogy Fóton közösségben töltik a lakosok az ünnepeket, közös programok által.

Palásti Béla biztatta a jelenlévőket, hogy az ünnepek alatt ne sajnálják a fáradságot arra, hogy a kedvenc költőjük verseit elolvassák, és hogy a CD-gyűjteményükből olyan karácsonyi muzsikát válasszanak, ami értéket hordoz, ami a Betlehemet juttatja eszükbe, mert a Betlehem az örök szeretetben gyökerezik. A kórusok bensőséges előadása előtt még megköszönte a szereplők szerepvállalását, és külön köszönetet mondott a Fóti Zenebarátok Kórusának a tevékeny szervezésért.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább