A VMH izgalmas programokkal várja a látogatóit idén is

by franciska

A Vörösmarty Művelődési Ház programjairól, évkezdéséről kérdeztük a VMH igazgatóját, Palásti Bélát, aki egy-két januári programra, illetve az év izgalmasabb eseményeire hívja fel olvasóink figyelmét.

Hogy indult az évadkezdés a művelődési házban?
Szerencsére gond nélkül indult el az új év, a megszokott módon üzemel a ház. Gyerekprogramokkal kezdtük az év elejét, mivel még szünet volt az iskolákban, ezért Mezei Eszter koordinálásával szerveztünk egy gyerektábort abban a 4 napban, amikor még nem volt tanítás. Január 6-án nagy sikerrel zajlott az újévi koncertünk, vendégünk a Stúdió 11 Zenekar volt. Január 12-én Ács Fruzsina és Szabó Balázs Máté dumaszínházi előadását láthatták a nézőink.

Tavaly már két alkalommal szerveztünk filmklubot, ezt január 15-én folytattuk a Te rongyos
élet című kultikus filmmel. A filmklubunk a Petőfi Program keretein belül, a Nemzeti Filmintézet jóvoltából valósulhatott meg. A programot a Kulturális Innovációs Minisztérium támogatja, a Nemzeti Művelődési Intézet koordinálja. A Petőfi Program azzal a céllal jött létre, hogy Dunakeszi-Vác térségében is  ajánljon kulturális programokat a művelődési házaknak, amelyekből mi válogathatunk. A filmklubot kifejezetten a Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnázium diákjai számára szervezzük, de mivel nyitott esemény, ezért bárki bejöhet a vetítésre. Nyugdíjasok is látogatják ezeket a vetítéseket.

A következő filmklubunk január 29-én lesz, amelyen a Macskafogó című rajzfilmet vetítjük. Nagy izgalommal készülünk a magyar kultúra hetére, amelyet idén hetedszerre szervezünk meg. Január 22-én a hagyományaink-hoz híven a Fóti Népművészeti Szakgimnázium művésztanárainak kiállításával nyitjuk meg a programsorozatot, amelynek eseményei: Az aranytollú madár- a Magyar Népmese Színház előadása, a Csácsogó madárka – népdaléneklő verseny, Füst a szemében – Cseh Tamás-est, valamint az Érik a ropogós cseresznye… – Dr. Terék József fóti népdalokról írt könyvének bemutatója.

A könyvbemutatót 27-én szervezzük, amelynek keretén belül ünnepeljük a Fóti Asszonykórus fennállásának 45. évfordulóját is. Az asszonykórus köszöntésén részt vesznek Budakeszi, Biatorbágy, Hévízgyörk, Nagytarcsa vendégkórusai. Az esemény díszvendége gróf Károlyi László lesz. Februári programjainkkal mi is készülünk a farsangra. Márciusban, a nőnapi rendezvényünkön Csonka Pici műsorát láthatják a vendégeink. Márciusban kiemelt eseményünk a március 15-ei városi rendezvény, illetve Fót város kitüntetettjeinek a díjátadása. Május 3-4-5-én nagyszabású programsorozatunk lesz, mivel Fót várossá avatásának 20. évfordulóját ünnepeljük.

Nagy szeretettel várjuk programjainkra a lakosokat!

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább