A tűzkárosult család köszöni a fótiak segítségét!

by franciska

Január 24-én Fót-Sikátorpusztán leégett egy családi ház, amelyben egy nyolctagú család tartózkodott.  Fót Város Önkormányzata azonnal segítségére sietett a szerencsétlenül járt családnak, átmenetileg helyet biztosított nekik  a város Bokor utcai krízisházában. A kétgenerációs családból Noszál Károlyné beszélt a mostani helyzetükről.

Milyen körülmények között élnek itt?

Szerencsére most már sikerült berendezkednünk és viszonylag megnyugodtunk. De az alvás még mindig szörnyű, minden fényre felugrom. Nem tudok szabadulni a tűz gondolatától, félelemben tart ez a rémálom. Injekcióra járok, nyugtatókat szedek, hogy feldolgozzam, ami velünk történt.

Mióta élnek Fóton?

Mátészalka környékéről kerültünk Fótra. A férjem már korábban is itt dolgozott, én egy éve vagyok a városban. A Fáy András Általános Iskolában dolgozom takarítóként, ott tanul a nyolcéves kislányom.  Velünk él a fiam, a menyem és a négyhónapos unokám. A sikátorpusztai házat béreltük, de a saját bútorainkkal rendeztük be. Sajnos mindenünk odaveszett. A pénzünk, a kocsikulcs, az összes iratunk. A kislányom szívbeteg, az ő papírjait is nagyon gyorsan el kellett intézni. Az önkormányzattól hatalmas segítséget kaptunk a dokumentumok gyors visszaszerzésében is.

Hogyan emlékszik vissza a tűzesetre?

A menyem vette észre kintről az utcáról, hogy kiégett a kémény és nagyon gyorsan terjedt a tűz. Én felrohantam az emeletre, ahol kinyitottam a szobaajtót, de a tűz a levegő hatására felerősödött. Tizenhét perc alatt égett ki a ház. Nem emlékszem további részletekre, mert a kórházban tértem magamhoz. Engem elvitt a mentő, sokkot kaptam, idegösszeomlást. Szerencsére a családból senkinek sem lett komoly baja.

Milyen lakossági segítséget kaptak?

Mindenki nagyon segítőkész volt. Kaptunk segítséget Sikátorpusztán a lakosoktól és elsősorban a fóti önkormányzattól és a fóti lakosoktól. A nekünk adományozott használati tárgyakkal gyakorlatilag berendezték ezt a lakást, ahol most ideiglenes vagyunk. A szekrényeket, az ágyakat, a konyhaeszközöket, a poharakat, a tányérokat mind-mind lakossági gyűjtésből kaptuk. Óriási megnyugvást ad nekünk a krízisház, bár csak idegilenesen lehetünk itt.

Valamelyest vissza tudtak térni a tűz előtti életükhöz?

A nyugtalanságot és a bizonytalanságot leszámítva igen. Én naponta takarítok az iskolában, a férjem a Balatonon dolgozik építkezésnél, ahonnan négynaponta jár haza. A menyem itthon van a négyhónapos kislányával. A jövőnket még nem látjuk pontosan, de hálásak vagyunk a fóti embereknek a támogatásukért, az önkormányzatnak az ideiglenes lakhatásért.

 

 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább