A Szemlő-hegyen emlékeztek Suhajda Szilárdra

by fnora

Közel kétszázan gyűltek össze, hogy csendben hajtsanak fejet az elhunyt fóti hegymászó emlékére.

Erőss Zsolt obeliszkje elé került Suhajda Szilárd emlékhelye a Szemlő-hegyen. A békéscsabai születésű, de már évek óta Fóton élő 40 éves fiatalember május 24-én indult csúcstámadásra a Mount Everesten, de hamarosan megszakadt vele a rádiókapcsolat. Azóta biztosat nem tudni róla, a keresésére indított expedíció nem járt sikerrel. Felhagytak a keresésével, és eltűntnek nyilvánították.

Budapest, 2023. május 30.
Mécsesek Suhajda Szilárd hegymászó emlékére rendezett gyertyagyújtáson a magyar hegymászók és barlangászok emlékhelyének sziklájánál Budapesten, a Szemlõhegyi-barlangnál 2023. május 30-án. Suhajda Szilárdot nem találta meg a Mount Everesten a keresésére május 26-án reggel indult mentõcsapat, ezért befejezték a keresést.
MTI/Lakatos Péter

Az emlékére rendezett csendes főhajtáson számos hegymászó mellett ott volt Suhajda Szilárd felesége, Tímea is, valamint megjelent Erőss Zsolt özvegye, Sterczer Hilda is.

A Szemlő-hegyi-barlang fölötti Kessler Hubert parkban található több, a magas hegyekben eltűnt magyar hegymászó jelképes sírja. A Kancsendzöngán eltűnt Erőss Zsolt, Windhoffer Gábor, Kominka Zoltán, Bodony Szilárd, Csizmadia Péter, Mikolovits Veronika, Pechtol Balázs és Tolnay Kata emlékhelye is ott van a parkban.

Suhajda Szilárd felesége később a Facebookon így köszönte meg az emlékezőknek, hogy eljöttek:

“Kedves Ismerősök! Kedves ismeretlen Ismerősök!
Köszönjük, hogy ott voltatok velünk tegnap.
Sokat jelent, sokat jelentett. Nagyon is!

Timi”

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább