A művelődési házban köszöntötték a város időseit

by franciska

1991. október 1-jén indították útjára az idősek világnapja programot azzal a céllal,  hogy felhívják a figyelmet az idős emberekkel való törődés fontosságára. Fót város nevében október 1-jén a Vörösmarty Művelődési Házban köszöntötte az időseket Dr. Vass György polgármester, majd színházi előadással kedveskedtek a város idősebb lakosainak.

Köszöntő beszédében Dr. Vass György polgármester az idősek megbecsülésének fontosságára hívta fel a figyelmet. Korábban a generációk együttélésével könnyebben viselték az idős emberek ezt az életszakaszt, hiszen nem volt annyi magányos idős ember, mint napjainkban. Az, hogy milyen mértékben becsüljük meg társadalmunk időseit, tükröt mutat számunkra.

“Meggyőződésem, hogy városunk életében a generációk összekapcsolása fontos feladat a közös találkozások, események, rendezvények szervezése által.  Az idősek megbecsülését, a velük való törődést szívünkből fakadó közkötelességünknek kell tartanunk továbbra is, és ezt kell tennünk minden minőségünkben: gyerekként, felnőttként, szülőként és polgármesterként is. Mert a szeretet ezt parancsolja.

Köszönettel tartozunk az időseknek azért, hogy szorgalmas munkájukkal, áldozattal a nehéz időkben is megteremtették és biztosították gyermekeiknek, unokáiknak, hogy tanulhassanak, dolgozhassanak, gyarapodhassanak, a nyomdokukba léphessenek.

Kedves mindnyájuknak köszönjük a példamutatást, az emberi értéket, az életbölcsességet, a tapasztalataikat, melyeket átadtak. Köszönjük féltésüket, törődésüket, gondoskodásukat, a sok fáradozást!”  – mondta beszédében a polgármester.

Ezt követően Dr. Vass György, Palásti Béla a Vörösmarty Művelődési Ház igazgatója és  munkatársai virággal köszöntötték a jelenlévő 90. életévüket betöltött fóti szépkorúakat. A köszöntést követően a Jászai Mari díjas népszerű színművész, Fesztbaum Béla Seres Rezső estjét hallgathatták meg városunk idősei.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább