A második Tó-Party is hatalmas siker volt

by fnora
A második Tó-Partyn Petőfi Sándor, a legnépszerűbb magyar költő szelleme járta be a környéket. A programok mind hozzá kapcsolódtak. 
A délutáni program egyik érdekessége volt, mikor Farkas Rebeka elszavalta saját versét, mellyel a mogyoródi “Bennünk élő Petőfi” pályázaton második helyezést ért el. Rebeka elmondta, hogy a versben – amit fél óra alatt írt meg – megpróbálta beleképzelni magát Petőfi szerepébe és az ő érzéseit próbálta átadni ebben a versben. Nyolc éve, 13 éves kora óta ír verseket, de emberek előtt ez volt az első alkalom, hogy felolvasta egy költeményét. Rebeka jelenleg a Károlyi István Gyermekközpont mogyoródi utógondozó otthonában él. Verseit az Instagramon, a rebi_versei alatt lehet olvasni.
A Partyn elhangzott Farkas Rebeka vers ez volt:

“Az egyik pillanatban forradalom volt, a következőben a jövőnk tombolt…

Az internetnek nevezett dolog szerint 1848-ban a magyar amúgy is elbukott.
Ahogy látom, sok minden változott, de vajon itt hány éves is vagyok?
Valószínűleg sok.
Szerintem itt remek színész lennék, nem úgy, mint régen.
Elvégre itt mindenki az, legalábbis, ahogy nézem.
De miért nem ismer fel senki? A híres Petőfit?
Meghaltam volna? Vagy csak nem érdeklem a sok ifit?
És hová lett a Pilvax? Én ezt nem értem…
Már nem tudok inni egy jó kávét sem?
Na és az én szívszerelmem, Júliám?
Vagy már őt se látom tán?
Meghalt, meghalt az én múzsám.
Ki miatt írjak szerelmes verseket ezután?
Írok a hazáról és írok az elveszett szerelmekről,
Írok róla és az élet szépségéről.
Hol vannak hű barátaim? Arany és Jókai?
Nem akarok egyedül maradni.
De itt vagyok magányosan,
Ebben az „új” világban.
Nincsenek társak, nincsen szerelmem.
Hát most mi legyen én velem?
Miért nem hiszi senki sem valós kilétem?
Talán egy hazug világba születtem?
Vagy talán itt soha nem is léteztem?

Nem baj, akkor meghódítom a világot még egyszer!”

A délutáni programok szereplője Molnár Bence. Kolozsváron végzett a Babes-Bolyai Tudományegyetemen színészeként, utána a Temesvári Állami Magyar Színházban dolgozott 5 évig, 2019-től szabadúszó. Jelenleg a Váci Dunakanyar Színházban segít be művészeti vezetőként megbízási szerződéssel, és van két saját előadásuk, amiben játszik. A Partyn a Kifordulás című darabot adta elő, melyben Petőfi Sándor A helység kalapácsa című művét dolgozza fel játékos formában. Este is fellépett Bence – az Ágoston Béla és barátai trió koncertjén Petőfi szellemét próbálták megidézni a zene által, ebben működött közre különböző Petőfi versekkel, köztük a kevésbé ismertekkel, illetve a Helység kalapácsából is megszólalt egy részlet.
A rendezvényen beszélgettünk Bérciné Berke Szilviával, a Fóti Közszolgáltató Nonprofit Kft. által szervezett rendezvények motorjával és szívével.  Mint elmondta, ezek a minirendezvények (melyek egészen más költségháttérrel rendelkeznek, mint a nagy városi rendezvények), arról szólnak, hogy a tóhoz kilátogatók találjanak maguknak olyan elfoglaltságokat, amiben örömüket lelik.
Az első rendezvényük a farsang volt, a második a húsvét, mely nem a tónál volt, hanem a katolikus óvodánál, de az is nagyon sikeres volt, nagyon szerették. A majális volt a harmadik kis rendezvényük, mely túlnőtte magát, és két héttel ezelőtt volt a negyedik rendezvény, az első Tó-Party. Jövő szombaton kipróbálhatják a gyerekek a modellhajózást, ebből 30-án nemzetközi bajnokság is lesz a tónál. 23-án lesz egy angol nap, minden, ami Anglia – angol ételekkel, angol játékokkal. Augusztus utolsó szombatján lesz egy nyárzáró, magyar táncos rendezvény. Ezek mind a közszolgáltatóhoz köthetők.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább